Ruska dača logo
Butik

Butik

Dobrodošli v butiku Ruska dača!

 

Razvijamo in oblikujemo edinstvene izdelke naše lastne, slovenske blagovne znamke, ki so na voljo le v našem butiku Ruska dača. Namenjeni so odličnim kulinaričnim doživetjem, s katerimi želite pustiti svojim osebnim gostom ali poslovnim partnerjem nepozaben pečat ali jim sporočiti, da imajo prav posebno mesto v vašem življenju. Gre tudi za praktične izdelke, ki z visoko estetiko in dizajnom oplemenitijo vaš družabni dogodek ali prostor. Ali pa za povsem uporabne izdelke, ki jih boste oblekli za prosti čas in z njimi preprosto izstopili iz običajnosti.

Kot prva dva izdelka smo ustvarjalci znamke Ruska dača pripravili dva izdelka naše kulinarične linije, ki utrjujeta butično naravnanost Ruske dače. Gre za vrhunska izdelka, oba pa sta v svoji kategoriji sploh prva, ki nosita slovensko blagovno znamko. Kaviar in šampanjec.

Vabljeni k obisku in nakupu, potrudili se bomo, da bo užitkov polnih, lepih in uporabnih novosti vse več.

Kaviar Ruska dača

Ob omembi ruske  kuhinje in njenih posebnosti je ena prvih jedi, ki pride na misel, kaviar. Verjetno zato, ker je v 19. stoletju kaviar našel pot na mize premožnih Evropejcev prav iz Rusije, četudi so to specialiteto poznali že stari Grki in Rimljani. Pravi kaviar – tisti, ki se tudi uradno sme tako imenovati – pridobivajo iz rib družine jesetrov. V Ruski dači so za kulinarično doživetje izbrali kaviar ruskega jesetra (Acipenser gueldenstaedtii), ki velja za najbolj tradicionalnega med vrhunskimi kaviarji in med poznavalci za enega najbolj cenjenih. Je pravi in prvi kaviar slovenske blagovne znamke. Za Rusko dačo ga pripravlja priznani italijanski proizvajalec Caviar Giaveri.

Šampanjec Ruska dača

Šampanjec je najboljše in najslavnejše peneče vino na svetu. Prihaja iz Šampanje, najbolj prepoznavne vinorodne pokrajine na svetu za peneča vina. Samo peneča vina iz te francoske regije, ki so pripravljena zgolj in samo na tradicionalni, šampanjski način, se lahko imenujejo šampanjec. Šampanjec Ruska dača prihaja iz odličnih vinogradov z oznako premier cru – prva lega – hiše Vilmart & Cie, s pobočij vasi Rilly la Montagne v Šampanji. V hiši Vilmart & Cie, ki sodi med tiste s prestižnim statusom Récoltant Manipulant, šampanjec pridelujejo že od leta 1890, ko so bili zasebni pridelovalci precej bolj redki, kot so danes.