Ruska dača logo
Peterburg dvižni most v beli noči

Vikend v Sankt Peterburgu

Odkrivajte Rusijo z Rusko dačo! Dan, ki je dolg 24 ur, in noč, ki je ni … POSEBNO DOŽIVETJE! Hotel 4* na odlični lokaciji, vrhunsko slovensko vodenje

Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
15
Viza
Vizum potreben

Sankt Peterburg − Petrograd, Leningrad in danes ponovno Sankt Peterburg (Санкт-Петербyрг), ki ga domačini ljubkovalno imenujejo »Piter«, je najbolj evropsko in svetovljansko rusko mesto, ki ga je leta 1703 dal zgraditi Peter I. tam, kjer se reka Neva izliva v Finski zaliv. Mesto veličastnih cerkva, palač, parkov, muzejev, galerij, gledališč, vodnih kanalov z mostovi, ki se ponoči dvignejo, gledališč, ponuja nepozabna doživetja. Doživite njegovo veličanstvo – Sankt Peterburg v posebnem času – v času belih noči.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan, četrtek: LJUBLJANA‒SANKT PETERBURG (Санкт-Петербyрг)

PRIHOD V MESTO PETRA I. VELIKEGA – NJEGOVO VELIČANSTVO SANKT PETERSBURG

Zjutraj oziroma zgodaj dopoldne let prek enega evropskih letališč proti Sankt Peterburgu. Po pristanku panoramski ogled mesta, ki ga je dal postaviti Peter Veliki ob reki Nevi in je danes metropola ruske umetnosti in kulture: mimo številnih mostov, ki vežejo mesto, ob obalah rek in kanalov, kjer veličastje mestu dajejo mnoge palače nekdanjih plemiških družin, mimo Zimskega dvorca, Izakove katedrale, ki jo pokriva od daleč vidna kupola. Po Nevskem prospektu, mimo ladje Aurora, s katere je prvi strel naznanil oktobrsko revolucijo … Po prvem vtisu o mestu se bo prilegla  večerja v restavraciji. Prevoz do hotela in nastanitev. Če boste še pri močeh, se boste lahko odpravili prvemu doživetju naproti – na nočni ogled dvigovanja mostov. Konec junija to niti ni nočni ogled; saj veste – noči so bele … Prenočevanje v hotelu.

2. dan, petek: SANKT PETERBURG

PALAČE, CERKVE, MUZEJI, MOSTOVI IN BOGASTVO ERMITAŽA

Po zajtrku ogled Zajčjega otoka - obzidane trdnjave Sv. Petra in Pavla, kjer stoji cerkev, v kateri so pokopani ruski carji, tudi zadnji car Nikolaj II in njegova družina. Ogled grobnic in zaporov.  Ogledali si boste tudi Izakovo katedralo in pisano katedralo Kristusovega vstajenja v krvi. Popoldne bo še čas za individualne oglede; ali imenitnega Puškinovega muzeja ali edinstvene antropološke in etnološke zbirke v muzeju Kunstkamera, prvem ruskem muzeju, ki ga je pred več kot 300 leti dal zgraditi na nabrežju reke Neve Peter Veliki. Nato še ogled zbirke umetnin v Zimskem dvorcu – v Ermitažu v nekdanji rezidenci ruskih carjev. Ogled vam bo približal življenje družine Romanov in vam predstavil nekatere največje umetnine iz različnih obdobij svetovne umetnosti. Vrnitev v hotel, prenočevanje.

3.dan, sobota: SANKT PETERBURG

DRAGULJAR FABERGE, PO REKI NEVI IN MORDA ZVEČER NA BALET?

Po zajtrku prosto. Po želji (doplačilo) ogled bogatega muzeja draguljev Faberge in vožnja po kanalih »severnih Benetk«. Popoldne prosto za samostojne oglede, nakupe, morda čaj in torto Napoleon v prijetni restavraciji … Vas bo zamikal večer v imenitnem Aleksandrinskem gledališču z ogledom baletne predstave? Doživeti Labodje jezero ali katero drugo rusko mojstrovino na odru v Sankt Peterburgu? Zares posebno doživetje (možne prijave, ko bo spored predstav objavljen). Prenočevanje v hotelu.

4. dan, nedelja: SANKT PETERBURG‒LJUBLJANA

PARKI IN VODOMETI V PETERHOFU IN CARSKOJE SELO Z JANTARNO SOBO

Po zajtrku izlet v Peterhof, ki ga je ob morju nekaj kilometrov izven mesta dal postaviti car Peter Veliki. Ogled parka in znamenitih vodometov. Vožnja do bližnjega Puškina (nekdanje Carskoje Selo), kosilo in ogled veličastnega Katarininega dvorca in parka. Popoldne prevoz na letališče in let prek enega evropskih letališč v Ljubljano.

Preberite več
Galerija

Izjemno doživetje

Dragi Aleš i Damjana, mi se vama moramo zahvaliti. Bili ste opet sjajni "domačini". Bilo nam je jako lijepo i došli smo doma prezadovoljni. Nadam se da će biti još prilike da putujemo zajedno. Srdačno vas pozdravljam, Maja