Ruska dača logo
Voga ladja Rostropovich

Ruska pravljica na reki Volgi

Moskva • Uglič • Gorici • Kiži • Mandrogi • Sankt Peterburg

VRHUNSKO KRIŽARJENJE PO REKI VOLGI na ladji M. Rastropovič 5*, ODLIČNO SLOVENSKO VODENJE, DOPOLNJEN PROGRAM, POTOVANJE V MANJŠI SKUPINI

Med Moskvo in Sankt Peterburgom je 1.321 km. Veličastni mesti je s tremi kanali, dvema rekama, devetnajstimi zapornicami, tremi jezeri in enim morjem povezal Stalin, čeprav je o tem sanjal že Peter Veliki. Moskva – prestolnica z mogočnim Kremljem, Rdečim trgom, in Sankt Peterburg – mesto carskih palač, neštetih muzejev z reko Nevo, ki se vije skozi mesto. Med mestoma pa kilometri kmečke pokrajine z vasmi in manjšimi mesti s pridihom preteklosti. Križarjenje po Volgi vam bo odkrilo romantično rusko dušo, realnost življenja na vasi in v mestu, mehkobo ruske pokrajine. Odkrivajte RUSIJO z RUSKO DAČO!

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1.dan, 9. 8. petek: LJUBLJANA‒MOSKVA (Москва) (večerja)

RUSKI ZGODBI NAPROTI; SPOZNAVANJE PRESTOLNICE

Zjutraj zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in let v Moskvo. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev. Po večerji v lokalni restavraciji potepanje z vodnikom (doplačilo) po veličastnih postajah moskovskega metroja. Prenočevanje v hotelu.

2. dan, 10. 8. sobota: MOSKVA (zajtrk, večerja)

GALERIJE, ARBAT IN RUSKI CIRKUS; ZAKAJ PA NE …

Po zajtrku možen ogled Puškinovega muzeja, ki ponuja odličen vpogled v evropsko slikarstvo ali morda vodeni ogled mogočne zgradbe (notranjosti) gledališča Bolšoj (doplačilo za vstopnino). Lahko se boste tudi sami sprehodili po središču mesta, po ulici Arbat, in začutili mestni utrip. Pozno popoldne vkrcanje na ladjo, večerja. Po želji (doplačilo) ogled imenitne predstave znamenitega moskovskega cirkusa. Tisti, ki se boste zanjo odločili, boste imeli pozno večerjo po vrnitvi iz cirkusa. Prenočevanje na ladji.

3. dan, 11. 8. nedelja: MOSKVA‒UGLIČ (Углич) (zajtrk, kosilo, večerja)

»NAD MOSKVO JE KREMELJ, NAD KREMLJEM JE LE ŠE BOG« in IZ VELEMESTA V MIR NESKONČNE RUSKE KMEČKE POKRAJINE

Zajtrk in vožnja z avtobusom do Rdečega trga, kjer vas bo pozdravil Sv. Vasilij. Pogledali boste v najstarejšo veleblagovnico GUM. Ogled Kremlja – najpomembnejšega, 28 hektarov velikega središča mesta, za katerega še vedno velja rek: »Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še bog.« Sprehodili se boste do stolnice vnebohoda, kjer so kronali ruske carje in imenovali moskovske metropolite, do Velike kremeljske palače, »carja zvonov«, ki velja za največjega na svetu. Kosilo v restavraciji. Popoldne avtobusni panoramski ogled ruske prestolnice: do kremeljskega obzidja, na novo zgrajene cerkve Kristusa Odrešenika, do sedmih nebotičnikov iz stalinističnega obdobja in Novodevičjega samostana, kjer so pokopani številni znani ruski umetniki. Vrnitev na ladjo, Po kanalu, ki povezuje reki Moskvo in Volgo, boste izpluli proti Ugliču. S koktajlom dobrodošlice se vam bo predstavila posadka vaše ladje. Morda vas bo v sen popeljala glasba na ladji in pogledi na pokrajino. Večerja in prenočevanje na ladji.

4. dan, 12. 8. ponedeljek: UGLIČ‒GORICI (Горицы) (zajtrk, kosilo, večerja)

PLEŠETE, POJETE, SLIKATE, TEKMUJETE, SPOZNAVATE RUSKI JEZIK ALI PREPROSTO UŽIVATE NA PALUBI, POPOLDNE VAS POZDRAVI UGLIČ

Po zajtrku se boste lahko predali aktivnostim na ladji, kosilo. Popoldne pristanek ladje v Ugliču in ogled ugliškega Kremlja in cerkve carjeviča Dmitrija, najmlajšega sina Ivana Groznega, ki so ga kot 8-letnega fantiča umorili prav v tem mestu. Vrnitev na ladjo. Večerja. Vaša ladja bo izplula proti Goriciju. Prenočevanje na ladji.

5. dan, 13. 8. torek: GORICI‒KIŽI (Кижи) (zajtrk, kosilo, večerja)

5. dan, 13. 8. torek: GORICI‒KIŽI (Кижи) (zajtrk, kosilo, večerja)

Zajtrk, aktivnosti na ladji. Morda se naučite skuhati ruske pelmene ali se posvetite ruski zgodovini … Kosilo na ladji. Ladja bo pristala v mestecu Gorici, kjer se zazdi, da se je čas ustavil; v tej naravni oazi je tudi samostan Cirila Belozerskega iz 14. st., ki je drugi najpomembnejši ruski samostan in je nekaj časa gostil carja Ivana Groznega. Tam boste spoznali tudi ruske ikone. Vrnitev na ladjo, Čas za slikanje, branje … Ladja bo izplula proti Kižiju. Večerja in prenočevanje.

6. dan, 14. 8. sreda: KIŽI‒MANDROGI (Мандроги) (zajtrk, kosilo, večerja)

BREZMEJNA VODNA PROSTRANSTVA

Pluli boste po velikem Oneškem jezeru, zjutraj pa boste z ladje že zagledali otok Kiži, ki je danes v celoti muzej na prostem s tradicionalno rusko sakralno in posvetno leseno arhitekturo iz okolice Oneškega jezera. Zajtrk in številne aktivnosti na ladji. Kosilo. Popoldne ogled glavne cerkve, ki je pod zaščito Unesca. Večerja in prenočevanje na ladji.

7. dan, 15. 8. četrtek: MANDROGI‒ST. PETERSBURG (Санкт-Петербyрг) (zajtrk, kosilo, večerja)

ZELENI MANDROGI

Po zajtrku plovba  v vasici Mandrogi. Izbirali boste med ogledoma tipičnih kmečkih poslopij in ogledom muzeja ruske vodke (doplačilo vstopnine). Kosilo v Mandrogi, vkrcanje na ladjo in nadaljevanje plovbe proti St. Petersburgu. Večerja in prenočevanje.

8. dan, 16. 8. petek: SANKT PETERBURG (zajtrk, kosilo, večerja)

DOBRODOŠLI V MESTU PETRA VELIKEGA IN BOGASTVO ERMITAŽA

Zjutraj prihod ladje v Sankt Peterburg. Po zajtrku panoramska vožnja po mestu, ki ga je dal postaviti Peter Veliki ob reki Nevi: do obzidane trdnjave Sv. Petra in Pavla, kjer stoji cerkev, v kateri so pokopani ruski carji, tudi zadnji car Nikolaj II in njegova družina. Pot vodi mimo številnih mostov, ki vežejo mesto, ob obalah pa veličastje mestu dajejo mnoge palače nekdanjih plemiških družin, mimo Zimskega dvorca, Izakove katedrale, ki jo pokriva od daleč vidna kupola. Po Nevskem prospektu, mimo ladje Aurora, s katere je prvi strel naznanil oktobrsko revolucijo. Kosilo, popoldne pa ogled zbirke umetnin v Zimskem dvorcu – v Ermitažu v nekdanji rezidenci ruskih carjev. Ogled vam bo približal življenje družine Romanov in vam predstavil nekatere največje umetnine iz različnih obdobij svetovne umetnosti. Vrnitev na ladjo. Večerja in prenočevanje na ladji.

9. dan, 17. 8. sobota: SANKT PETERBURG (zajtrk, kosilo)

KATARININ DVOREC NAVDUŠI, PARKI IN VODOMETI V PETERHOFU, MORDA ŠE NA BALETNO PREDSTAVO …

Po zajtrku izkrcanje. Izlet z avtobusom v bližnji Puškin (nekdanje Carskoje Selo) in ogled veličastnega Katarininega dvorca. Nadaljevanje poti do Peterhofa, ki ga je ob morju nekaj kilometrov izven mesta dal postaviti car Peter Veliki. Ogled parka in znamenitih vodometov v parku. Po kosilu vrnitev v mesto, nastanitev v hotelu. Morda vas bo zamikal večer v imenitnem Aleksandrinskem gledališču z ogledom baletne predstave (doplačilo). Doživeti Labodje jezero ali katero drugo rusko mojstrovino na odru v St. Petersburgu je posebno doživetje  (prijave, ko bo spored predstav objavljen). Prenočevanje v hotelu.

10. dan, 18. 8. nedelja: SANKT PETERBURG‒LJUBLJANA (zajtrk)

FABERGEJEVI DRAGULJI, PO KANALIH NEVE

Po zajtrku ogled muzeja draguljev Faberge in vožnja po slikovitih kanalih reke Neve s pogledi na imenitne palače. Prosto za samostojne oglede, zadnje nakupe … Prevoz na letališče in let (prek enega evropskih letališč) v Ljubljano.

Preberite več
Galerija