Ruska dača logo
Kaviar Ruska dača

Kaviar Ruska dača

Kaviar Ruska dača je na voljo v dveh količinah, in sicer 15 g (cena 35 €) in 30 g (cena 65€). Pripravljen je v lični in hlajeni embalaži. V vse cene je vključen DDV. Za vse informacije ali naročila se obrnite na butik@ruska-daca.si, +386 590 74 790 ali izpolnite spletni obrazec.

Pravi kaviar – tisti, ki se tudi uradno sme tako imenovati – pridobivajo iz rib družine jesetrov. V Ruski dači smo za kulinarično doživetje izbrali kaviar ruskega jesetra (Acipenser gueldenstaedtii), ki velja za najbolj tradicionalnega med vrhunskimi kaviarji in med poznavalci za enega najbolj cenjenih. Je pravi in prvi kaviar slovenske blagovne znamke. Za Rusko dačo ga pripravlja priznani italijanski proizvajalec Caviar Giaveri.

V veljavi je prepričanje, da je kaviar najbolje jesti na opečenem kruhu z maslom. Po ruski tradiciji so podlaga za kaviar topli blini, majhne debele palačinke. Nanje gre nekaj crème fraîche, sledi pa dobro ohlajen kaviar.

Da imate kaviar na mizi na pravi temperaturi, so na voljo posebne posode, kjer je okrog pokrite steklene ali porcelanske (nikakor kovinske) notranje posode, v kateri je kaviar, led v zunanji posodi.

Pravi kaviar iz jesetrovk prepoznamo za začetek po precej zasoljeni ceni. Vedno se splača prebrati drobni tisk na konzervi ali steklenki: večina kaviarja danes izhaja iz ribogojnic. Tudi najbolj znane evropske blagovne znamke (Caviar House, Prunier) vsebujejo kaviar iz ribogojnic na območju EU, s čimer se poenostavi postopek prodaje v vsej Evropski uniji. Take ribogojnice so v Franciji, Italiji, na Poljskem, v kratkem pa morda tudi v Sloveniji.

Kaviar ima značilen okus po ribah, ki se razlikuje od vrste do vrste, deloma je odvisen tudi od okolja, v katerem te ribe živijo. Pravi kaviar se v ustih skoraj raztopi in obstaja pravi obred, kako kaviar pravilno postaviti na mizo. Za začetek, čeprav je zaradi nasoljenosti precej obstojna jed, pa okus hitro pokvari kontakt s kovino. Zato obstajajo prav posebne žličke za kaviar, ki so narejene iz lesa, kosti, v najbolj luksuzni izvedbi pa iz biserne matice. Seveda ga lahko dopolnite tudi z odličnim šampanjcem Ruska dača.