Ruska dača logo
LIBANON-Aerial-View-of-Beirut-Lebanon

Libanon – Feniks Bližnjega vzhoda

Vrhunsko slovensko vodenje, hotel 4*, potovanje v manjši skupini

Datum odhoda
Začetek potovanja
18.10.2019
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
15
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
5 dni
Prijava
Prijava do 20. 05. 2019 oz. do zasedbe prostih mest
Cena
1.130 € na osebo
1.095 € s popustom za zgodnje prijave

“Zemlja je kot lepa nevesta, ki za okras ne potrebuje draguljev, ki jih je obdelal človek, temveč je zadovoljna z zelenenjem svojih travnikov, zlatim peskom svojih morskih obal in dragocenimi kamninami svojih planin.” ( Kahlil Gibran)

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. dan: petek, 18. oktober: LJUBLJANA−ISTANBUL−BEJRUT (večerja

FENIKSU NAPROTI

Zjutraj zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in odhod letala Turkish Airlines v Istanbul. Nadaljevanje poleta v Bejrut. Po prihodu v libanonsko prestolnico v večernih urah prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

2. dan: sobota, 19. oktober: BEJRUT−DEIR EL KAMAR−BEIT EL DINE−DOLINA CEDER−BEJRUT (zajtrk, kosilo)

OD ZGODOVINE V NARODNEM MUZEJU IN VSE DO LIBANONSKIH CEDER

Po zajtrku ogled mesta, starega več kot 5000 let, v preteklosti imenovanega »Pariz Bližnjega vzhoda«. Danes je to moderna obnovljena prestolnica s pridihom Evrope in Orienta. Panoramski ogled mesta in ogled bogatega Narodnega muzeja. Nato vožnja proti jugu do mesta Deir El Kamar, nekdanjega emirata Gore Libanon. Zanimivi stari mestni trg obdajajo palače in slavni muzej Marie Baz, kjer boste spoznali bogato zgodovino območja. Ogled mošeje. Kosilo. Nadaljevanje poti do mesteca Beit el Dine in ogled palače emirja Bechirja z  orientalsko arhitekturo. Danes je ta palača tudi poletna rezidenca predsednika republike. Obiskali boste tudi Barouk, vasico in prijetno dolino z vodnimi izviri in znamenitimi libanonskimi cedrami. Narodni park obsega 550 km², v njem je poleg znamenitih ceder tudi veliko drugega rastja. Z razgledne točke nad dolino se razprostira pogled na dolino Beka. Vrnitev v Bejrut, sprehod po središču mesta; večerjo si boste izbrali v eni številnih prijetnih restavracij. prenočevanje.

3. dan: nedelja, 20. oktober: BEJRUT−JEITA−BIBLOS−BEJRUT (zajtrk, kosilo, večerja)

DAN V BEJRUTU, VELIČASTNA KRAŠKA JAMA IN STARODAVNI BIBLOS

Po zajtrku boste še ostali v mestu: vožnja po obali do slikovitih skalnih golobov. Po krajšem postanku nadaljevanje poti  do  "Trga mučencev". Staro mestno središče vam bo odkrilo nedavno obnovljene stavbe, cerkve in mošeje. Sprehod po imenitnem bazarju. Kosilo. Potem se boste odpeljali proti severu proti jami Jeita, ki velja za eno najbolj nenavadnih in zato najbolj obiskanih libanonskih znamenitosti. Čudovita naravna kraška mojstrovina se vam bo razkrila v vsej svoji lepoti. Gornji del boste obiskali z vzpenjačo, po spodnjem pa se boste vozili s čolni. Jama je bila nominirana med 7 svetovnih čudes. Tudi za nas, ki imamo prekrasne kraške jame, je Jeita nekaj posebnega. Vožnja do starega feničanskega Biblosa, enega najstarejših naseljenih mest na svetu, ki je nastalo pred več kot 7000 leti. Tam boste obiskali križarski grad, ostanke feničanskih templjev, rimsko gledališče, kraljevo nekropolo. Po sprehodu ob obali vrnitev v Bejrut, večerja v restavraciji in prenočevanje v hotelu.

4. dan: ponedeljek, 21. oktober: BEJRUT−BAALBEK−ANJAR−VINSKA KLET KSARA

SVETOVNO ZNANI BAALBEK IN ODLIČNO VINO KSARA

Po zgodnjem zajtrku vožnja prek planine Libanon do rodovitne doline Beka. Ogled znanega rimskega mesta Baalbeka z Jupitrovim, Bakhusovim in Venerinim templjem. Baalbek je nastal na križišču starih trgovskih poti, danes je pod zaščito Unesca. Kosilo. Pot boste nadaljevali do 2000 let stare vinske kleti Ksara v osrčju doline. To je najstarejša vinska klet v Libanonu, ki so jo ustanovili jezuiti. Danes klet spoštuje tako tradicijo kot plemenitost in hkrati sodobnost. Ogled bližnjega Anjarja, zgodovinskega mesta iz 8. stoletja, ki je bilo zgrajeno za časa  Omajadske dinastije. Vrnitev v Bejrut, prenočevanje.

5. dan: torek, 22. oktober: BEJRUT

ODHOD DOMOV

Po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče in let prek Istanbula v Ljubljano. Pristanek na ljubljanskem letališču v večernih urah.

Cena: 1.130 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

1.130 € cena na osebo

1.095 € s popustom za zgodnje prijave (do 20. 5. 2019)

Cena na osebo vključuje:

 • navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 10.  4. 2019 znašajo 240 €,
 • 4 prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* z zajtrki,
 • 2 večerji in 3 kosila,
 • prevoze po programu,
 • oglede z vstopninami po programu,
 • slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil,
 • morebitnih dodatnih predlaganih izletov,
 • storitev po posebnih naročilih,
 • napitnin.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi):

 • enoposteljna soba za 4 noči 140 €.
Preberite več
Galerija