Ruska dača logo
Newyork-kip-svobode-in-skyline

New York s Pikovo damo

Popolni ženski odklop v mestu, ki nikoli ne spi . Hotel v središču mesta, odlično slovensko vodenje. Zagotovljen odhod.

Datum odhoda
Začetek potovanja
16.10.2019
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
15
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
6 dni
Prijava
Prijava do 16. 10. 2019 oz. do zasedbe prostih mest
Viza
Vizum potreben
Cena
1.790 € na osebo
1.745 € s popustom za zgodnje prijave

PIKOVA DAMA S PIKO ZRIM

Za žensko dušo gre. Za nekaj dni zase, za prijateljice. Za energijo, ki nam jo da vikend ali nekajdnevni odklop. Razvajanje, ki ga razumemo le ženske. Po meri pripravljena ženska potepanja z odličnim vodenjem poznavalke New Yorka, druženjem, spoznavanjem krajev, sopotnic in posvečanju sebi. Od odkrivanja znamenitosti do glasbenih užitkov in do kulinarike. Ne bomo same.

Z nami bo Pika Zrim, vplivna dama sveta mode, lepote, trendov, razumevanja ženske duše in njenih številnih obrazov skozi delovni dan http://www.the50thavenue.com/. Pika bo v New Yorku vaša posebna svetovalka, motivatorka in nakupovalna vodnica. Z nami odpira povsem novo dimenzijo potovanj, ki se dotakne tudi nujnih lahkotnejših vsebin. Da se boste vrnile bogate z doživetji potovanja in srečne z rezultati nakupovanja. Drage dame, stavite na Pikovo damo, stavite nase.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. sreda, 16. oktober: LJUBLJANA‒NEW YORK

NEW YORK NEW YORK, PRIHAJAMO …

Dopoldne zbirališče potnic na ljubljanskem letališču in odhod letala proti Varšavi in naprej proti New Yorku. Zvečer boste prispeli v Veliko jabolko, prevoz do hotela in nastanitev. »Nočne ptice« se bomo podale na orientacijski sprehod  po srednjem Manhattnu, znanem po gledališčih, koncertih in živahnem utripu. Prenočevanje v hotelu.

2. dan, četrtek, 17. oktober: NEW YORK

KROŽNI OGLED IN SPODNJI MANHATTAN

Ves dopoldan bomo na krožnem ogledu mesta spoznavale New York in ga končale na spodnjem Manhattnu (Lower Manhattan) pri spominskem obeležju preminulim v napadu 11. septembra. Ta del mesta je sedaj zanimiv tudi z arhitekturnega vidika; na mestu nekdanjih dvojčkov stoji najvišja stavba na zahodni polobli, Freedom Tower, ki ga je mogoče obiskati in si ogledati New York z razgledne ploščadi (doplačilo). Vredna ogleda je tudi futuristična postaja WTC Oculus. S spodnjega Manhattna se bomo odpravile na izlet z ladjico na otok s Kipom svobode in na otok Ellis, ki je bil desetletja prva postaja priseljencev. Večerni koktajl in klepet o doživetjih. Morda kasneje obiščemo še enega znanih džez klubov z živo glasbo … Prenočevanje v hotelu.

3. dan, petek, 18. oktober: NEW YORK

SREDNJI MANHATTAN, RAZKOŠJE IN ZGODBE PETE AVENIJE, VZPON NA EMPIRE STATE BUILDING

Sprehodile se bomo po srednjem Manhattnu, polnem presenečenj in presenetljive arhitekture: Hotel Plaza, Trump Center, Empire State Building, »Peglezen« … Rockefellerjev Center.  Z 86. nadstropja Empire State Buildinga bomo z očmi zaobjele ves Manhattan, z malo sreče ob lepem vremenu tudi druge predele mesta ali tudi bližnjo državo New Jersey. Ogled bomo zaključile pri Muzeju moderne umetnosti MOMA. Popoldanski čaj v Russian Tea House, eni najbolj znanih newjorških kavarn in restavracij,  nato pa prosto za nakupe ali ogled enega od muzejev. Večerja. Prenočevanje v hotelu.

4. dan, sobota, 19. oktober: NEW YORK

DOPOLDAN V BROOKLYNU, POPOLDAN V »CHINA TOWN IN LITTLE ITALY«, VEČER V GREENWICHU

S podzemno železnico se bomo odpravile v Brooklyn. Skozi zgodovinski del z značilno arhitekturo brownstones oziroma »rjavih hiš«, ki je bil inspiracija za mnoge literate in televizijske filme in nadaljevanke, se bomo sprehodile do sprehajališča ob East River (Vzhodni reki), od koder je najlepši pogled na Manhattan, nato pa še četrt  DUMBO (kratica za Down Under the Manhattan Bridge Overpass), lepo prenovljeno ustvarjalno sosesko z  veliko karakterja ‒ tlakovci in dramatično arhitekturo, ki je ostala od industrijskih dni. Današnji DUMBO ima namesto tovarn galerije, knjigarne, butike, kavarnice, kjer se bomo ustavile za osvežitev. Za tem pa se bomo sprehodile še po brooklynskem mostu, 20 minut hoje in lepih pogledov na Manhattan. Mimo mestne hiše se bomo sprehodile do kitajskega dela mesta (China Town) in italijanskega (Little Italy). Odmor za kosilo. Mestni predel Greenwich ima prav poseben čar, saj se nahaja v univerzitetnem delu mesta, ki je bolj boemski. Nekaj ulic bomo prepoznale iz filmov in nadaljevank, spile kavo v najstarejši kavarni ali se odločile za ogled ene od predstav na Broadwayu. Prenočevanje v hotelu.

5. dan, nedelja, 20. oktober: NEW YORK

LENOBNO PO CENTRALNEM PARKU, POGLOBLJENO PO MUZEJIH, ŽIVAHNO PO NAKUPIH

Dan bo čisto po njujorško sproščen. Začele ga bomo v Centralnem parku s kavico ob ribniku. Potem bo prosto za oglede muzejev (ob Centralnem parku je »muzejska milja« – Metropolitanski muzej, galerija Guggenheim, na drugi strani pa izjemen prirodoslovni muzej), popoldan pa za trgovine ali samostojne oglede. Z vodnico si bomo ogledale še nekoliko bolj »alternativne« dela mesta: High Line je javni park, zgrajen na zgodovinski železniški progi, ki je povezovala skladišča mesa (»meat-packing district«) s pristaniščem nad ulicami na West Side-u v Manhattnu. Proga je bila kasneje opuščena in zapuščena, leta 2009 pa so jo odprli kot hibridni javni prostor, kjer obiskovalci doživljajo naravo, umetnost in oblikovanje. Vredno ogleda in sprehoda. Presenečene bomo. Pozno popoldne prevoz na letališče in odhod letala proti Evropi.

6. dan, ponedeljek, 21. oktober: NEW YORK‒LJUBLJANA

PRIHOD DOMOV

Pristanek letala v Ljubljani predvidoma ob 18.30.

Cena: 1.790 €

Kaj vsebuje cena

Naša potovanja so brez cenovnih presenečenj in skritih stroškov, zato vas na potovanju čakajo le prijetna presenečenja.

1.790 € cena na osebo

1.745 € s popustom za zgodnje prijave (do 10. 5. 2019)

Cena na osebo vključuje:

 • navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 6. 3. 2019 znašajo 336 €,
 • 4 prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,
 • prevoz letališče−hotel−letališče v New Yorku,
 • panoramski ogled mesta 2. dan,
 • izlet z ladjico na otok Kip svobode in Ellis Island z vstopninama,
 • vstopnino v Empire State Building,
 • 1 večerjo, popoldanski čaj s prigrizki v Russian Tea House in 1 večerni koktajl,
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja.

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil,
 • morebitnih dodatnih predlaganih izletov,
 • storitev po posebnih naročilih,
 • napitnin.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi):

 • enoposteljna soba za 4 noči na vprašanje,
 • ESTA za vstop v ZDA pribl. 40 €,
 • vstopnina One World/Freedom Tower pribl. 32 USD,
 • podzemna železnica pribl. 2,5 USD ena vožnja,
 • vstopnine (okvirne cene) v muzeje od 18 do 22 USD za en muzej,
 • napitnine pribl. 20 USD.
Preberite več