Ruska dača logo

Politika zasebnosti

Upravljavec osebnih podatkov Ruska dača d.o.o., Škrjančevo 1, 1235 Radomlje je zasebnosti prijazna družba in spoštuje tako zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, kakor tudi vaše želje. Zato vas vabimo, da si več o obdelavi osebnih podatkov preberete v spodnjih poglavjih, ki so ločena glede na obliko sodelovanja z nami oz. namenom obdelave osebnih podatkov.

V primeru, da bi potrebovali vaše podatke, vas bomo o tem obvestili, vam pojasnili, zakaj jih potrebujemo, za kakšen namen jih bomo obdelovali in vas, v določenih primerih, prosili, da nam jih prostovoljno posredujete skupaj s soglasjem za njihovo obdelavo.

Če želite stopiti v kontakt z nami ali pridobiti podrobnejše informacije za potovanje

Če boste z nami komunicirali preko e-pošte, spletne strani, telefona ali drug način, potem bomo vaše osebne podatke na podlagi zakonitega interesa hranili do zaključka naše komunikacije. Če to želite, pa lahko našo komunikacijo kadarkoli prekinete in zahtevate izbris svojih osebnih podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov: Ruska dača d.o.o., Škrjančevo 1, 1235 Radomlje.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: zakoniti interes (6(1)f člen GDPR) upravljavca za potrebe komuniciranja z vami in odgovorov na vaša vprašanja ter posredovanje konkretne ponudbe.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za trženje, marketinške agencije, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Osebni podatki se lahko prenašajo v ZDA, ki zagotavlja zaščitne ukrepe za varnost osebnih podatkov, potrjene s strani Evropske komisije (t. i. Privacy Shield)

Rok hrambe: do zaključka komunikacije.

Pravice posameznikov: ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov potovanja@ruska-daca.si. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Če boste ocenili, da vaših pravic ne izvršujemo ustrezno, je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si ).

Če ste se prijavili na naše e-novice

Na e-novice Ruske dače ste se lahko prijavili preko spletnega obrazca ali pa ste postali naš kupec in nam neposrednega trženja niste prepovedali (2. odst. 158. člena ZEKom-1). Na obrazcu ste lahko označili, da želite prejemati vsa splošna obvestila Ruske dače, lahko pa ste tudi označili, da želite prejemati personalizirana obvestila, torej obvestila o novostih, ponudbi in nagradnih igrah, za katere predvidevamo, da vas zanimajo. Predvidevanje temelji na koriščenju storitev iz naše ponudbe, na podlagi spletnih piškotkov pa le v primeru, da ste sprejeli njihovo uporabo na naših spletnih straneh. Več informacij v piškotkih.

Odjava od e-novic je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Upravljavec osebnih podatkov: Ruska dača d.o.o., Škrjančevo 1, 1235 Radomlje.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: osebna privolitev, ki se lahko kadarkoli prekliče (6(1)a) člen GDPR). Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen GDPR) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za trženje, marketinške agencije, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Osebni podatki se lahko prenašajo v ZDA, ki zagotavlja zaščitne ukrepe za varnost osebnih podatkov, potrjene s strani Evropske komisije (t. i. Privacy Shield): odločba IP št. 0601-3/2017/2 z dne 20. 3. 2017), s katerimi ima Ruska dača sklenjeno pogodbo po členu 28 GDRP. Vaše pravice: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov potovanja@ruska-daca.si. Če boste ocenili, da vaših pravic ne izvršujemo ustrezno, je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Rok hrambe: do preklica privolitve.

Pravice posameznikov: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov potovanja@ruska-daca.si. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Če boste ocenili, da vaših pravic ne izvršujemo ustrezno, je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si).

Če se prijavite na potovanje

V primeru prijave na potovanje vas bomo prosili, da nam posredujete vaše ime in priimek, telefonsko številko, e-poštni naslov, številko potnega lista in – glede na konkretno potovanje – morda še za katero drugo vrsto osebnega podatka. Prav tako vas bomo prosili, da nam sporočite svoje želje (npr. nekadilska soba). Na vaš e-poštni naslov bomo poslali potrditev rezervacije oziroma navodila kako opraviti rezervacijo. Vaši osebni podatki, ki se obdelujejo preko spleta, se prenašajo preko varnega protokola SSL. Ta protokol SSL omogoča, da so vaši osebni podatki šifrirani in potujejo varno preko internetnih povezav. Šifriranje se vključi pred pričetkom prenosa osebnih podatkov. Da ste v zaščitenem stanju boste vedeli, ko se bo v desnem spodnjem kotu brskalnika pojavila zaklenjena ključavnica. Poleg tega se pri vstopu v varnostno stanje prvi znaki spletne strani iz “http” spremenijo v “https” in vaši osebni podatki so za t.i. »požarnimi zidovi«, zaščiteni pred kakršnimkoli zunanjim dostopom. Vašo telefonsko številko in e-naslov potrebujemo, da lahko potrdimo vašo rezervacijo in vas kontaktiramo v primeru morebitnih posebnosti v zvezi z vašo rezervacijo. Preko e-naslova vas bomo lahko tudi prosili za vaše mnenje in počutje pri nas, ki je za nas nadvse pomembno.

Če nastanitev pri nas rezervirate preko tuje spletne strani (npr. booking.com, drugi agenti), bomo podatke prejeli v skladu s pogoji te spletne strani, zato vam priporočamo, da si preberete pogoje posamezne spletne strani za rezervacije, ki jo uporabite.

Če ste se naročili na e-novice, ste nam morda dovolili, da podatke o vaših rezervacijah oz. potovanjih upoštevamo pri oblikovanju za vas pripravljenih ponudb. Odjava od e-novic je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah ali pisno na naš naslov.

Če se odločite za potovanje v državo, ki ni članica Evropske unije (npr. Iran, Turčija, Tajska, Rusija), vas opozarjamo, da država potovanja nujno ne zagotavlja enako visoke ravni varstva osebnih podatkov, kot Evropska unija, zato se uporablja točka (b) 1. odst. člena 49 GDPR.

Upravljavec osebnih podatkov: Ruska dača d.o.o., Škrjančevo 1, 1235 Radomlje.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: sklepanje pogodbe o nastanitvi oz. koriščenju storitev (6(1)b) člen Splošne uredbe). Če posameznik podatkov ne priskrbi, sklenitev pogodbe ni mogoča. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za hotelski management, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca. Vaše osebne podatke bomo (glede na tip potovanja) posredovali letalski družbi in hotelom, prevoznikom ter turističnim vodičem na destinaciji potovanja.

Rok hrambe: 5 let od rezervacije oz. do izvedbe storitve. Če ste označili, da želite prejemati personalizirane ponudbe, bomo vaše podatke hranili do vašega preklica.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejen obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov potovanja@ruska-daca.si. Odjava od e-novic (ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si).

 

Piškotki

Naša spletna stran uporablja dve skupini piškotkov: Nujne in analitične.

Nujni piškotki so potrebni za brezhibno delovanje strani (npr. predvajanje video in zvočnih vsebin) in analitiko uporabe spletne strani. Nastavijo se, ko izvedete kakršnokoli akcijo na spletni strani, ki se zgodi s klikom na enostavne povezave. Za te piškotke nam v skladu z uredbo GDPR ni potrebno dobiti vaše privolitve. Če ste v brskalniku povsem onemogočili vse piškotke, morda ne boste mogli pregledovati naše spletne strani. Vsi nujni piškotki so naši lastni piškotki (t. i. “first party cookies”), ki smo jih nastavili tako, da se IP naslovi uporabnikov samodejno zakrijejo. Kjer je to navedeno v spodnji razpredelnici, osebne podatke, ki jih obdelujemo z uporabo piškotkov, za nas obdelujejo zunanji izvajalci (piškotki se hranijo pri njih). Če gre ob tem za prenos v države izven EU, je navedena tudi država in uporabljen zaščitni ukrep.

Nujni piškotki so:

SessionZagotavljanje seje uporabnikado konca trajanja seje oz. zaprtja brskalnikaRuska dača d.o.o.

Analitični piškotki nam pomagajo, da spletno stran čim bolj prilagodimo željam uporabnikov in njihovim navadam. Gre torej za analitiko obiska spletne strani in navad njenih uporabnikov.

Analitični piškotki na naši spletni strani so:

_gaStatistika ogledov spletne strani2 letiGoogle Analytics (Google Inc., ZDA, Ščit zasebnosti)
_gid, gat_ gtag_UA_127440254_1Statistika ogledov spletne strani1danGoogle Analytics (Google Inc., ZDA, Ščit zasebnosti)

 

Piškotki tretjih oseb na naši spletni strani so:

DSIDPrikazovanje ciljanih oglasov na podlagi predhodnih obiskov tega spletnega mesta in merjenje stopnje konverzije oglasov, predstavljenih uporabniku.1,5 letaDoubleClick
lidc, lang, bcookie, bscookieOglaševanje ciljno usmerjenih skupin na podlagi anonimnih podatkov uporabnikov z namenom prikaza personaliziranih oglasov.1dan do 2letiLinkedIn


Na kakšen način lahko uveljavljam svoje pravice?

 

Svoje pravice lahko kadarkoli uveljavljate na način, da nam pišete po navadni pošti na zgoraj navedeni naslov ali na e-naslov info@ruska-daca.si. Da bomo vedeli, da pravice uresničujemo pravi osebi, vas bomo ob tem zaprosili za identifikacijo oz. podatek, s katerim vas bomo lahko enolično identificirali.

Katere pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov je mogoče uveljavljati, je odvisno od tega, v kakšnem stiku ste z nami. O svojih pravicah si vedno lahko več preberete pri posameznih situacijah opisanih na tej spletni strani.