Ruska dača logo
Šampanjec Ruska dača

Šampanjec Ruska dača

Šampanjec Ruska dača je na voljo v steklenicah 0,75 l (cena 45€). Pripravljen je v lični embalaži.  V vse cene je vključen DDV. Za vse informacije ali naročila se obrnite na butik@ruska-daca.si, +386 590 74 790 ali izpolnite spletni obrazec.

Šampanjec, najboljše in najslavnejše peneče vino na svetu. Šampanjec Ruska dača prihaja iz odličnih Premier Cru vinogradov hiše Vilmart & Cie, s pobočij vasi Rilly la Montagne v Champagni, najslavnejši vinorodni pokrajini na svetu. Samo peneča vina iz te regije, ki so pripravljena zgolj in samo na tradicionalni, šampanjski način, se lahko imenujejo šampanjec Legendarno hišo našega šampanjca je leta 1872 ustanovila Desiré Vilmart..

Šampanjec Ruska dača Grand Celier, Vilmart & Cie je prva lastna blagovna znamka šampanjca v Sloveniji. Kako smo ga izbrali? Želeli smo peneče vino, ki je odlično, ni pa razvpito. Peneče vino, ki odraža prefinjen karakter Ruske dače. K izboru smo povabili Roberta Gorjaka, ki je menil, da bo »Grower Champagne« smer, v kateri naj bi iskali. Na interni pokušini smo med prisotnimi vzorci izbrali tistega, ki je ponudil odlično kakovost, najboljše ujemanje s kaviarjem, primerno ceno in njemu lastno osebnost. Šampanjec Ruska dača Grand Celier, Vilmart & Cie ponudi vse to.

V hiši Vilmart & Cie, ki sodi med tiste s statusom Récoltant Manipulant, ne gre za to, da bi skočili na vlak zadnje mode. Šampanjec pridelujejo že od leta 1890, ko so bili zasebni pridelovalci precej bolj redke ptice, kot so danesŠampanjec Ruska dača Grand Celier, Vilmart & Cie je pridelan iz grozdja chardonnaya (70%) in modrega pinota (30%), ki je dozorelo v vasici Rilly-la Montagne. Vasica se nahaja v področju Montagne de Reims, in nosi oznako premier cru. Osnovno vino trenutne polnitve predstavlja letnik 2015.

Zakaj je šampanjec najboljše peneče vino? Mnogi bodo rekli: »klima«, drugi »tla«, tretji »sorte« … Vse drži, hkrati pa je ključna še ena komponenta – obrtno znanje, »know-how«. Pokrajina Šampanja premore preko 34.000 ha vinogradov, kar je več kot za dve Sloveniji, in praktično vse grozdje se predela v šampanjec, mirnega vina je za spoznanje. V tej pokrajini, dobro uro in pol vožnje vzhodno od Pariza, ljudje iz vinogradniške branže ne razmišljajo o ničemer drugem kot o mehurčkih.

Pravi šampanjec je dovoljeno piti ves dan – od sedmih zjutraj do enih ponoči. To je privilegij najbolj ugledne pijače na svetu. Po pravem šampanjcu, pridelanem po šampanjski metodi in edinstvenega sortnega sestava, iz modrega pinota in chardonnayja, tudi ni glavobolov. Vendar je potrebno povedati, da minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

Z nekajletnim staranjem vas bo šampanjec Ruska dača navdušil s polnim telesom in izjemno barvo. Vinski ocenjevalci so še posebej navdušeni, saj ob tem ostaja izjemno svež oziroma čist. Za posebne gurmanske užitke ga lahko dopolnite tudi z odličnim kaviarjem Ruska dača.

Šampanjec Ruska dača