Ruska dača logo
GRUZIJA-Old-fortifications-in-sighnaghi-the-capital-of-the-wine-region-Kakheti

Na trgatev v Gruzijo

Vikend v zasanjani zakavkaški deželi tokrat obarvan  s trto, s katere se šibijo debeli slastni grozdi. Vrhunsko slovensko vodenje, hoteli 4*, manjša skupina zagotavlja večjo kakovost.

Datum odhoda
Začetek potovanja
2.10.2019
Najmanjše število potnikov
Velikost skupine
15
Dolžina potovanja
Trajanje potovanja
5 dni
Prijava
Prijava do 20. 05. 2019 oz. do zasedbe prostih mest

Zasanjana dežela tam za Kavkazom, gostoljubna in še vedno avtentična; trmasto vztrajajoča pri svojem izročilu, jeziku, veri, pisavi, ponuja neverjetno pokrajino, kulturo, bogato zgodovino in širok gostoljuben nasmeh. Da o hrani in vinu niti ne govorimo … V barviti Tbilisi in vinorodni Kaheti z Rusko dačo.

Program potovanja:

Prikaži celoten program

1. dan: sreda, 2. oktober: LJUBLJANA−ISTANBUL

NA POT PROTI ZAKAVKAZJU

Ob pribl. 18.00 zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in ob pribl. 20.00 odhod letala Turkish Airlines proti Istanbulu. Nadaljevanje poleta proti Tbilisiju.

2. dan: četrtek, 3. oktober: ISTANBUL−TBILISI (zajtrk, večerja)

ZASANJANI ZAKAVKAŠKI TBILISI – LABIRINT BARV IN NENEHNEGA VRVENJA

Po pristanku v zgodnjih jutranjih urah prevoz do hotela in prosto za počitek. Pozno dopoldne začetek ogleda mesta: obiskali boste cerkev Metehi, trdnjavo Narikala, žveplove kopeli, sinagogo, katedralo Sioni iz 6. stoletja, Most miru. V starem zgodovinskem delu mesta vas bo v baru pričakala pokušnja treh odličnih gruzijskih vin s prigrizkom. Pot boste nadaljevali po aveniji Rustaveli – glavni ulici mesta, kjer je polno trgovin s spominki in filigrani, z žičnico se boste vzpeli na goro Mtatsminda nad mestom in občudovali zamaknjeno mesto z okolico pod sabo. Spust v dolino in večerja v narodni restavraciji z gruzijskimi dobrotami. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: petek, 4. oktober: TBILISI−SIGHNAGHI−TSINANDALI−TELAVI (zajtrk, večerja)

DAN V VINORODNEM KAHETIJU IN OBISK POSESTVA DRUŽINE ČAVČAVADZE

Po zajtrku se boste odpeljali proti vinski pokrajini Kaheti, ki ne slovi le po vrhunskem vinu, ampak tudi po izredni gostoljubnosti. Obiskali boste utrjeno mesto Sighnaghi in samostan v Bodbeju. V Tsinandaliju se boste srečali s čudovito pokrajino, vrtom, muzejem in vinsko kletjo na posestvu, ki je nekoč pripadalo družini Čavčavadze; spet boste pokušali vina in gruzijsko vodko »Čača« in verjetno prisluhnili zanimivi življenjski zgodbi o romantičnem pesniku in princu Aleksandru Čavčavadzeju … Vožnja do hotela, kjer bo večerja, značilna za to bogato vinorodno območje Gruzije. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: sobota, 5. oktober: KAHETI−KVARELI−TELAVI (zajtrk, kosilo)

GRUZIJSKA TRGATEV, PEKA KRUHA IN VODKA

Po zajtrku vožnja proti mestu Kvareli in obisk vinske kleti Kindzmarauli. Pot boste nadaljevali v t. i. »vinski predor«, kjer boste spoznali, kako pridelujejo vino. Sami boste trgali, prenašali grozdje, ga morda tudi tlačili z nogami … Po trgatvi boste v vinski kleti pokusili tri vrste vina »Qvevri«. Se želite naučiti peči imenitni gruzijski kruh ali si ogledati, kako nastaja gruzijska vodka? Pozno kosilo v restavraciji, vrnitev v hotel, prenočevanje.

5. dan: nedelja, 6. oktober: TELAVI−LETALIŠČE TBILISI−ISTANBUL−LJUBLJANA

ODHOD DOMOV

Po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče in let prek Istanbula v Ljubljano. Pristanek na ljubljanskem letališču v večernih urah.

Preberite več
Galerija