Ruska dača logo
 

Dogodki

Ste kdaj pomislili, da je včasih dovolj en sam dogodek, morebiti le en sam trenutek v tem dogodku za navdih, ki ga potrebujete? Za tisti čarobni splet občutkov, ki zaznamujejo vašo pot in ostanejo v spominu vse življenje. Vabljeni na najlepše trenutke, ki ustvarijo glasbeni koncert, odrsko predstavo, stand-up komedijo in še mnogo drugih doživetij. Da jih ujamete zase.

Nove turistične bone, ki jih je v sklopu interventnega zakona potrdil Državni zbor in veljajo do konca leta, lahko izkoristite tudi za nakup vstopnic za koncerte in gledališke predstave na Ruski dači. Pa to še ni vse, tudi za naša kulinarična doživetja, kot je Cesarska večerja in druge naše organizirane pogostitve. Za uveljavitev vašega bona morate samo izpolniti izjavo ( obrazec – BON21 KD Ruska dača) in poslati na e-mail info@ruska-daca.si.

Vodeni oglede Ruske dače tudi v angleškem in ruskem jeziku
Dogodki
Pogovorna Ruska dača  
Prvi gost dr. Peter Čeferin, četrtek, 2. decembra, ob 18.00
Pogovorna Ruska dača

Pogovor s Petrom Čeferinom, verjetno najbolj znanim slovenskim odvetnikom, tudi z najdaljšim poklicnim stažem v državi, doktorjem pravnih znanosti, mojstrom karateja, avtorjem številnih strokovnih tekstov in tudi leposlovnih del nikoli ne pusti poslušalce ravnodušne. Je človek pronicljivega uma in vedno brez dlake na jeziku. Pogovor bo vodila Nataša Pirc Musar.

Število sedežev v kavarni je omejeno na 24, prav zaradi tega si želimo polne zasedenosti. Zato vse vas, ki želite skozi Pogovorno Rusko dačo osebno spoznati dr. Čeferina prosimo za prijavo, ki je hkrati tudi konzumacija v višini 5 evrov, ki jih lahko porabite v kavarni. Prijavo in plačilo lahko uredite prek e-naslova vila@ruska-daca.si.

Katrinas – božični koncert, sobota 18. decembra ob 19.00
Božični koncert Katrinas

Katrinas je čudovita zgodba ženskih duš, ki se prepletajo v skupnem vokalnem ustvarjanju in prijateljstvu. Pripovedujejo in prepevajo jo Petra Grkman, Sanja Mlinar Marin in Katarina Habe. Katrinas je sinonim za kakovostno večglasno petje in prenašanje pozitivne sporočilnosti skozi glasbo. Dekleta so z dvakratno zmago na Slovenski popevki postale še posebej prepoznavne s skladbama Letim in Zelen žafran. Nastopajo z različnimi inštrumentalnimi sestavi; od spremljave s klavirjem ali kitaro, do benda in večjih inštrumentalnih zasedb, kot so big bend, simfonični orkestri, pihalni orkestri. Sodelujejo predvsem s skladateljema Tomažem Habetom in Rokom Golobom.

Na dan adventnega sejma na Ruski dači vas bodo Katrinke popeljale s praznično glasbo po celem svetu in vam pričarale srčnost in toplino prazničnih dni.

Cena vstopnice: 15 €

18. december, ob 19.00, na posestvu Ruska dača, svetujemo topla oblačila

Adventni sejem na Ruski dači, sobota,  18. december
Praznična Ruska dača

Od 10.00 dalje:

Čaka vas pisana ponudba prazničnih stojnic za decembrske nakupe in darila (domači piškoti, arašidovo maslo, medeni izdelki, kozji sir,  izdelki Prešeren, naravna kozmetika, nakit,…). Letos bo med ponudniki tudi stojnica Ruske dače z odlično decembrsko in darilno linijo pravega šampanjca in pravega kaviarja Ruska dača, vodke Beluga in vrste drugih ekskluzivnih daril.

Okušali boste lahko kulinarične dobrote chefa gostilne Maček iz Zg. Gameljn. Končno pa boste lahko v celoti izrazili svojo kreativnost v delavnicah oblikovanja in aranžiranja za starše in otroke.

Ob 17.00 pričakujemo obisk Dedka Mraza in se veselimo glasnega navdušenja vseh malčkov

Ob 19.00 pričnemo z večernim božičnim koncertom skupine Katrinas (vstopnina).