Ruska dača logo
 

Dogodki

Ste kdaj pomislili, da je včasih dovolj en sam dogodek, morebiti le en sam trenutek v tem dogodku za navdih, ki ga potrebujete? Za tisti čarobni splet občutkov, ki zaznamujejo vašo pot in ostanejo v spominu vse življenje. Vabljeni na najlepše trenutke, ki ustvarijo glasbeni koncert, odrsko predstavo, stand-up komedijo in še mnogo drugih doživetij. Da jih ujamete zase.

Nove turistične bone, ki jih je v sklopu interventnega zakona potrdil Državni zbor in veljajo do začetka poletja 2022, lahko izkoristite tudi za nakup vstopnic za koncerte in gledališke predstave na Ruski dači. Pa to še ni vse, tudi za naša kulinarična doživetja, kot je Cesarska večerja in druge naše organizirane pogostitve. Za uveljavitev vašega bona morate samo izpolniti izjavo ( obrazec – BON21 KD Ruska dača) in poslati na e-mail info@ruska-daca.si.

Vodeni oglede Ruske dače tudi v angleškem in ruskem jeziku
Dogodki
Miki Vlahovič – Srce srcu
Z gostom Goranom Bojčevskim, petek, 20. maj, ob 19.00
Dogodki

Če Miki govori o srcu, potem tako tudi misli. In njegovo srce je v glasbi vedno namenjeno dotiku  srca drugih – njegovemu občinstvu. Tudi na samostojni poti ga namreč njegovi privrženci zvesto spremljajo, podpirajo in vsakič znova navdušujejo. Navdušuje pa tudi njegov band, odličen pianist Boštjan Zupančič, vokalistka Andreja Sonc in poseben gost, izvrsten pihalist, klarinetist Goran Bojčevski. Majski koncert na Ruski dači bo srčen, svež, sproščujoč. Kot bi cvetele vse pomladne rože hkrati.

Vstopnice: 23 €
Koncert bo v novem paviljonu Ruske dače (prostor je ogrevan)

Vstopnice lahko kupite preko Eventima (https://bit.ly/MikiVlahovič) ali v kavarni Ruske dače (vsak vikend med 10.00 in 18.00), kot tudi preko e-pošte: info@ruska-daca.si

Šola bontona
Bojana Košnik Čuk, 25. maj 2022, ob 17.00
Dogodki

Bolj smo globalni – bolj potrebujemo pravila komunikacije z drugimi ljudmi

Pravila lepega vedenja so vedno obstajala in bodo tudi v prihodnje. So pa vedno odraz časa, družbenega okolja, socialne strukture. Sodobna pravila pomagajo pri povezovanju, krepijo medsebojno razumevanje, strpnost, obzirnost do drugih in drugačnosti. Spodbujajo nas k pripravljenosti, da pomagamo drug drugemu, vedno manj nas utesnjujejo, upoštevajo tudi generacijske razlike, so sprejemljiva, hkrati pa niso dogmatična.

Izjemno poučna šola bontona mojstrice globalne komunikacije, kjer boste slišali vse o bontonu, od A do Ž. In nikoli več ne boste v zadregi, kjerkoli na svetu že boste.

Šola bontona traja 4 šolske ure, število udeležencev je omejeno. Prijavite se lahko na info@ruska-daca.si ali neposredno v kavarni Ruske dače v njenem delovnem času (sobota in nedelja od 10h do 18h). Cena šolanja je 35 EUR, okrepčali se boste lahko s kavo, čajem in vodo.

Pogovorna Ruska dača
Ljudmila Novak, četrtek, 26. maj, ob 19.00
Dogodki

Pogovor s poslanko Evropskega parlamenta Ljudmilo Novak, eno najbolj priljubljenih slovenskih političark.

Ne bo se moč izogniti niti twitterski polemiki o nenavadni kulinarični kombinaciji dagenj in pomfrita, kar naj bi bila asociacija na Bruselj.

Če bo zaradi kulinarike pogovor tudi začinjen, pa nas na spletni strani Ljudmile Novak pozdravi prijazno sporočilo, ki ne potrebuje pojasnila: “Besede mojega očeta, da funkcije pridejo in gredo, a naša dejanja so tista, ki nas zaznamujejo, so temeljno vodilo moje politične kariere. Vsak človek s svojimi dejanji pusti svoj pečat, a velike spremembe so možne le, če se za njih odločimo skupaj. Verjamem v razvoj in našo skupno prihodnost, ki temelji na pogumu spoštovanja človekovega dostojanstva in svobodi demokratičnega delovanja. Izzivi podnebnih sprememb, digitalizacije in naše skupne varnosti so jasni. Čas je, da jih začnemo reševati.”

Pogovor bo vodila Nataša Pirc Musar.

Srečanje bo v novem paviljonu Ruske dače. Število sedežev je omejeno, zato vas prosimo za pravočasno prijavo, ob kateri vplačate 12 evrov za prave dagnje in pomfrit, pijačo ter sladico. Oboje uredite prek e-naslova info@ruska-daca.si.

Koncert pod zvezdami
Tanja Žagar – Moj roman, 
četrtek, 9. junij, ob 19.00
Dogodki

9.6. se bo zgodil prvi akustični koncert Tanje Žagar po rojstvu hčere Marine.

Za to priložnost je izbrala prav Rusko dačo, kar si štejemo v veliko čast. To bo ganljiv, nostalgičen večer, saj nas bo Tanja z nekaterimi pesmimi popeljala v tiste najlepše spomine, spet z drugimi pa bo v nas prebujala upanje in navdih za vse kar še prihaja. S tisto sproščenostjo, ki jo imamo pri njej tako radi, vas torej po  sedemnajstih letih samostojne kariere, z mnogimi novimi pesmimi in seveda tudi življenjskimi izkušnjami tokrat v Ruski dači čaka Tanja Žagar in njen koncert z naslovom “Moj roman”.

Vstopnice v predprodaji: 23 €
Vstopnice na dan dogodka: 30 €
Koncert je na prostem!

Vstopnice lahko kupite preko Eventima  ali v kavarni Ruske dače (vsak vikend med 10.00 in 18.00), kot tudi preko e-pošte: info@ruska-daca.si

MURDER MYSTERY VEČERJA – KVANTUM BREZČUTJA
Gledališki super večer z umorom ob večerji – napeto do zadnjega diha!
Sobota, 11. 6. 2022 ob 19.00
Dogodki

Obiskovalci postanejo del igre in spletk in marsikaj, kar se bo dogajalo na večerji, vpliva na razplet. Ste pripravljeni?

V glamurozni družbi obiskovalci pokukajo v zakulisje tajnih agentov in zločinske organizacije. Kot bi sredi dogajanja stopili v akcijski film! Razkrivajo se skrivnosti, skupaj se išče storilca…

Prva iz vrst zabavnih predstav je KVANTUM BREZČUTJA, ‘Bondovska’ interaktivna »Murder Mystery večerja, kjer  udeleženci večerje, občinstvo, med večerjo odkriva storilca, odgovornega za zločin, ki se bo ta večer zgodil v vaši sredini. Med udeležence večerje se bodo pomešali tajni agenti ter člani zločinske organizacije. Le kdo so?

V zgodbi prihaja do zanimivih zapletov, skozi večer bodo pritekale različne informacije, ki bodo pomagale razrešiti skrivnost. Med goste pomešani igralci pomagajo usmerjati dogodke, ki pa se odvijajo po vnaprej pripravljenem scenariju. Vendar pa… so v razreševanju skrivnosti aktivno vključeni vsi v občinstvu.

Ali boste odkrili morilca, odgovornega za hladnokrvni zločin? Boste razrešili uganko? Imate dobro intuicijo? Ste prepričani v svoje odločitve? Šteje vse!
V teku večera se zgodi eden ali pa celo več umorov, ki jih gostje s pomočjo skrbno pripravljenih namigov pomagajo razrešiti – ob tem si lahko pomagajo tudi z interakcijo z igralci, jim zastavljajo različna vprašanja ter so pozorni na predmete, ki se razkrivajo na prizorišču. Skrivnost se lahko rešuje v skupinah ali posamično.

Na koncu bodo nagrajeni tisti, ki bodo najbolj pravilno interpretirali dogajanje in seveda – razrešili umor.

Igrajo: Žiga Bunič, Gregor Močivnik/Tomaž Lapajne, Anka Eržen/Maša Tiselj, Nina Vomberger, Manca Dorer (na posamičnem terminu je 5 igralcev)

Vstopnice lahko kupite na spletni strani Špas teatra.
#spasnopoletje

Komedija pod milim nebom
Zbogom korona, mi gremo na dopust – stand up komedija z akordi,
sreda, 15. junij, ob 20.30
Dogodki

Ste že pomahali koroni v slovo?

Če ne, potem vam svetujemo, da to naredite v družbi s Perico Jerkovičem. V stand-up izvedbi Zbogom korona, mi gremo na dopust, ki jo je popestril s kantavtorjem Robertom, vam bo povedal vse o tem, kaj se je v koronskem času dogajalo pri njih doma. Kako je bilo s kvasom in še bolj pomembno – z wc papirjem. In seveda z vsem, kar je za vedno zaznamovalo to najbizarnejše obdobje našega življenja.

Vstopnice: 19 €

Vstopnice lahko kupite preko Moje karte ali v kavarni Ruske dače (vsak vikend med 10.00 in 18.00), kot tudi preko e-pošte: info@ruska-daca.si

Koncert pod zvezdami
Ko BQL obraz dobi nov glas, četrtek, 16. junij, ob 19.00
Dogodki

ROK IN ANEJ Piletič, znana kot glasbeni duo BQL, sta ena izmed najbolj priljubljenih glasbenih izvajalcev na naši pop sceni.

Svojo glasbeno zgodbo sta začela z radijskimi uspešnicami, s katerimi sta kraljevala na radijskih lestvicah, pred dvema letoma pa sta pričela tudi z osvajanjem “milijonov” na spletnem portalu youtube. Njune pesmi in videospoti s šaljivo tematiko: NA FRIŠNO, BUDALA, LUČKE, ULA-LA, navdušujejo mlade in mlade po srcu. A v prvi vrsti sta Rok in Anej odlična vokalista, ki navdušujeta s svojim dvoglasnim petjem. Trenutno med najbolj vročimi imeni prav zaradi šova Znan obraz ima svoj glas, vsakič znova oplemenitita svoje nastope tudi z interpretacijami in imitacijami, s katerimi navdušujeta iz tedna v teden. Za poseben glasbeni večer bosta prav v Ruski dači pričarala in v živo izvedla imitacije, ki so ju spremljale to pomlad, zato smo večer poimenovali kar: KO BQL OBRAZ DOBI NOV GLAS. Seveda pa ne bo manjkalo tudi čiste uživancije za glasbene sladokusce, dvoglasno petje, akustične izvedbe njunih uspešnic in predelav hitov, ki jih vsi poznamo.

Vstopnice v predprodaji: 23 €
Koncert je na prostem!

Vstopnice lahko kupite preko Eventima ali v kavarni Ruske dače (vsak vikend med 10.00 in 18.00), kot tudi preko e-pošte: info@ruska-daca.si