Ruska dača logo
 

Dogodki

Sezona kavarne se zaključuje

Spoštovani gosti!

S soboto 14. oktobra 2023 kavarna Ruska dača zaključuje poletno obratovalno sezono. Od 14. 10. naprej bo kavarna obratovala le ob dogodkih in ob predhodni najavi. Za jesen in zimo pripravljamo pester program prireditev, zato spremljajte naše objave na spletni strani in družbenih omrežjih.

Kavarniški paviljon lahko najamete tudi za poslovna in zasebna druženja ter praznovanja. Prav tako lahko naročite zasebni ogled vile.

info@ruska-daca.si

068 646 148

Veselimo se vaše družbe. Na snidenje!

Ekipa Ruske dače


Ste kdaj pomislili, da je včasih dovolj en sam dogodek, morebiti le en sam trenutek v tem dogodku za navdih, ki ga potrebujete? Za tisti čarobni splet občutkov, ki zaznamujejo vašo pot in ostanejo v spominu vse življenje. Vabljeni na najlepše trenutke, ki ustvarijo glasbeni koncert, odrsko predstavo, stand-up komedijo in še mnogo drugih doživetij. Da jih ujamete zase.

Vodeni oglede Ruske dače tudi v angleškem in ruskem jeziku
Na Ruski dači je letošnje leto rekordno

SPORED DOGODKOV NA RUSKI DAČI

DECEMBER
 • 7. 12. ob 18:00 pogovorni večer s predsednico Republike Slovenije Natašo Pirc Musar (Vstop prost. Število mest je omejeno, zato svetujemo rezervacijo na št. 068 646 148 ali elektronsko info@ruska-daca.si)
 • 16. 12. Adventni sejem (11:00 – 18:30)

  11:00 – 18:00 – adventne stojnice

  11:00 – 15:00 – vodeni ogledi vile

  11:00 – 15:00 – ustvarjalne delavnice

  16:30 – obisk dedka Mraza

  17:30 – koncert vokalne skupine Krila

DOGODKI ŠPAS TEATRA V DECEMBRU

Kvantum brezčutja – Murder Mystery večerja

 • 14. december ob 19:00
 • 22. december ob 19:00
 • 23. december ob 19:00

Umor v GRANDU – Murder Mystery večerja

 • 20. december ob 19:00

Vstopnice za koncerte dobite tukaj:

https://www.eventim.si/si/izvajalec/ruska-daca-2586/profile.html

in na Ruski dači (za koncerte in pogovorne večere)

☎️ 068 646 148

📧 info@ruska-daca.si

Vstopnice za predstave Špas teater:

https://www.spasteater.si/spored


Ruska dača, 5. december 2023

Ruska dača kot kulturni spomenik sodeluje v muzejski spletni akciji Naprej v preteklost, ki ga organizirata Služba za premično dediščino in muzeje Narodni muzej Slovenije / National Museum of Slovenia in Skupnost muzejev Slovenije / Slovenian Museum Association.

 “Sožitje preteklosti in sedanjosti”

Veste kako izgleda najbolj poznan vzorec porcelana Royal Copenhagen? Ga še nikoli niste videli? Če ste nas že obiskali na Ruski dači, potem ga poznate. Če pa to še nameravate, boste poleg vrste dogajanj, ki jih pripravljamo pri nas, spoznali tudi enega najbolj priljubljenih in prepoznavnih vzorcev porcelana v svetu.

V vili Ruska dača nikoli ne boste ostali brez zgodbe, brez delčka zgodovine. Četudi boste pri nas popili samo kratko, a odlično, svežo kavo priznane znamke Illy ali izjemno aromatičen čaj hiše Dammann Frères, ustanovljene 1692, boste priljubljeno pijačo ob posebnih priložnostih dobili skrbno natočeno v skodelico porcelana Royal Copenhagen. Blagovna znamka tega porcelana se je rodila v manufakturni delavnici v preurejeni pošti danske prestolnice leta 1775. Ustanovil jo je kemik Frantz Heinrich Müller, ki je takrat dobil 50-letni monopol za izdelavo porcelana. Čeprav kraljevo pokroviteljstvo sprva ni bilo uradno, so bili prvi izdelani kosi jedilni servisi namenjeni za dansko kraljevo družino. Tudi sicer so si kraljeve družine zelo rade vzele pravico izbire posebnih vzorcev jedilnih servisov in s tem pustile tudi svoj zgodovinski pečat na področju notranje opreme, ki sodi v jedilnico.

Priljubljeni porcelan smo izbrali tudi v Ruski dači. Preprosto zato, ker bi jo pri gospe Mariji Petrič, gostiteljici in soprogi Franca Petriča, lastnika Vile Ruska dača od leta 1907 do 2015, lahko dobili v prav enakih skodelicah. Serijo porcelana dopolnjujejo tudi čajne skodelice, pa čajniki, veliki krožniki, sklede …. Pravzaprav vse, kar sestavlja popolno zbirko porcelana, ki ga mora imeti dobro založena gospodinja, h kateri so radi zahajali takrat pomembni Ljubljančani in Kranjci.

In ga mora imeti danes tudi kavarnica, ki prisega na tesno, zelo ljubeče sožitje preteklosti in sedanjosti.

Ruska dača – vila tisočerih zgodb

Dogodki

Ob vikendih dobrodošli v kavarni in ob sobotah na rednih vodenih ogledih

Kavarna Ruska dača je do 23. julija odprta vsako soboto in nedeljo med 10.00 in 18.00. Prisrčno dobrodošli v okolju, kjer se objemajo zgodovina, kultura in kulinarika.
Vsako soboto ob 11.00 pa vas prijazno vabimo tudi na vodene oglede vile Ruska dača. Po predhodnem naročilu pa tudi po dogovoru.