Ruska dača logo
 

Kaviar Ruska Dača

Pravi kaviar – tisti, ki se tudi uradno sme tako imenovati – pridobivajo iz rib družine jesetrov. V Ruski dači smo za kulinarično doživetje izbrali kaviar ruskega jesetra (Acipenser gueldenstaedtii), ki velja za najbolj tradicionalnega med vrhunskimi kaviarji in med poznavalci za enega najbolj cenjenih. Je pravi in prvi kaviar slovenske blagovne znamke. Za Rusko dačo ga pripravlja priznani italijanski proizvajalec Caviar Giaveri.

Za informacije in naročila se obrnite na:

Kaviar Ruska dača je na voljo v dveh količinah, 15 g in 30 g. Pripravljen je v lični in hlajeni embalaži. Zaradi narave izdelka je možen le osebni prevzem ali dostava v Ljubljani in okolici (do 25 km).

V veljavi je prepričanje, da je kaviar najbolje jesti na opečenem kruhu z maslom. Po ruski tradiciji so podlaga za kaviar topli blini, majhne debele palačinke. Nanje gre nekaj crème fraîche, sledi pa dobro ohlajen kaviar.

Da imate kaviar na mizi na pravi temperaturi, so na voljo posebne posode, kjer je okrog pokrite steklene ali porcelanske (nikakor kovinske) notranje posode, v kateri je kaviar, led v zunanji posodi.

Kaviar ima značilen okus po ribah, ki se razlikuje od vrste do vrste, deloma je odvisen tudi od okolja, v katerem te ribe živijo. Pravi kaviar se v ustih skoraj raztopi in obstaja pravi obred, kako kaviar pravilno postaviti na mizo. Za začetek, čeprav je zaradi nasoljenosti precej obstojna jed, pa okus hitro pokvari kontakt s kovino. Zato obstajajo prav posebne žličke za kaviar, ki so narejene iz lesa, kosti, v najbolj luksuzni izvedbi pa iz biserne matice. Seveda lahko kaviar Ruska dača dopolnite tudi z odličnim šampanjcem Ruska dača.