Ruska dača logo
 

Sporočila za medije

Galerija
SPOROČILA ZA MEDIJE

Ruska dača – kulturni spomenik o življenju slovenskega meščanstva z začetka 20. stoletja

V luči nedopustne in nesmiselne vojne agresije na Ukrajino želimo javnosti v izogib napačnemu razumevanju vloge vile Ruska dača spomniti na njen izvor in poslanstvo.

Prenos datoteke .docx: (29.37 Kb)

Predogled

Steletovo priznanje lastniku Ruske dače dr. Alešu Musarju

Zg. Gameljne, 7. september 2020 - Slovensko konservatorsko društvo je danes podelilo najvišje stanovsko priznanje - Steletovo priznanje - lastniku Ruske dače dr. Alešu Musarju ter ekipi strokovnjakov s konservatorko Damjano Pediček Terseglav in restavratorjem Jožefom Drešarjem za celovito prenovo in vzorčno revitalizacijo Ruske dače v Zgornjih Gameljnah 18 pri Ljubljani.

Prenos datoteke .docx: (24.79 Kb)

Predogled

V Ruski dači se nekaj kuha

Edinstvena kulinarična pustolovščina s štirimi šefinjami resničnostnega šova MasterChef: Tanjo Pirc, Kritino Jakopič, Kajo Balantič in Ano Potočnik, v petek, 3. julija ob 18.00 na Ruski dači.

Prenos datoteke .docx: (23.82 Kb)

Predogled

Zvezdniško na Ruski dači

Na prvo predstavitev poletnega programa so v Ruski dači v soboto, 6. junija 2020, povabili pet zvezd glasbene in odrske scene; Jerneja Kuntnerja, Alenko Godec, Nuško Drašček, Manco Izmajlovo in Gašperja Berganta.

Prenos datoteke .docx: (118.77 Kb)

Predogled

Kavarna Ruska dača – romantična, kreativna, edinstvena − od 1. junija dalje

Kavarna Ruska dača – romantična, kreativna, edinstvena, s prekrasnim letnim vrtom - bo 1. junija 2020 odprla svoja vrata. Tako bo v prihodnje na posestvu Ruske dače v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani možno posedeti ob priljubljeni pijači in slastnih prigrizkih.

Prenos datoteke .docx: (118.00 Kb)

Predogled

Ruska dača med najboljšimi primeri ohranitve kulturnih spomenikov

Kulturni spomenik Ruska dača v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani je bil uvrščen med najboljše primere uspešne izvedbe ukrepov za ohranjanje kulturnih spomenikov v Sloveniji.

Prenos datoteke .docx: (736.39 Kb)

Predogled

Dan žena v vili Ruska dača v družbi Katarine Velike

V Ruski dači v Zg. Gameljnah bodo 8. marec, dan žena, praznovali že dan prej, v soboto, 7. marca. Tudi tokrat so pripravili prav posebno zgodbo iz knjižnice Ruske dače. Francoska izdaja knjige Katarine Velike Navodila iz leta 1769 in originalno pismo ljubimcu Potemkinu.

Prenos datoteke .docx: (118.31 Kb)

Predogled

Kulturni praznik v vili Ruska dača – poučno in zelo drugače

V Ruski dači v Zg. Gameljnah bodo 8. februar, kulturni praznik, praznovali z dnevom odprtih vrat in brezplačnimi ogledi. Pripravili so posebno zgodbo iz knjižnice Ruske dače, ki obiskovalce okrog nekaj zelo zanimivih, poučnih ovinkov pripelje prav do našega velikega pesnika Franceta Prešerna.

Prenos datoteke .docx: (119.91 Kb)

Predogled

Ruska dača krepi blagovno znamko z butičnim razlikovanjem

Ruska dača krepi blagovno znamko z butičnim razlikovanjem. Danes, 03. septembra 2019, so ustvarjalci znamke predstavili prva dva izdelka njihove kulinarične linije, ki utrjujeta butično naravnanost Ruske dače. Gre za vrhunska izdelka, oba pa sta v svoji kategoriji sploh prva, ki nosita slovensko blagovno znamko. Kaviar in šampanjec.

Prenos datoteke .docx: (119.57 Kb)

Predogled

Ruska dača – zgodba o življenju slovenskega meščanstva z začetka 20. stoletja živi naprej

Zg. Gameljne pri Ljubljani, 4. junij – Primestna vila, zaradi svoje podobe imenovana Ruska dača, je kulturni spomenik lokalnega pomena. Po skoraj dveletni prenovi danes predstavlja povsem novo, drugačno, zanimivo turistično in zgodovinsko lokacijo za domače in tuje obiskovalce. Njena dodana vrednost bodo tudi kulturna in kulinarična doživetja, organizacija dogodkov po naročilu, najem luksuznih vozil in organizacija potovanj.

Prenos datoteke : (NaN b)

Predogled