Ruska dača logo
 

Kavarna Ruska dača od junija dalje

Primestna vila Ruska dača je s svojo lego ravno pravšen kraj za odklop od mestnega vrveža. Danes se je odprla tudi romantična, edinstvena in kreativna kavarna Ruska dača s čudovitim letnim vrtom. Tako lahko na posestvu Ruske dače posedite ob priljubljeni pijači in slastnih prigrizkih. V kavarniškem paviljonu je prostora za 30 oseb, na dveh vrtnih terasah pa še za okoli 60, v povsem varnih razmerah, ki upoštevajo aktualne zdravstvene ukrepe.

V hitri tempo današnjega življenja kavarna Ruska dača prinaša vse najlepše iz obdobja meščanskega razcveta Ljubljane z začetka 20. stoletja. Skupaj s čudovito opremljeno vilo povezuje številne domače in tudi mednarodne zgodbe tega obdobja, prepleta zgodovinske dogodke in ljudi, ki so jim dali svoj pečat.

Zaradi bližine Šmarne gore in Rašice je zagotovo tudi idealen kraj za počitek in užitek na rekreativni poti kolesarjenja, na izletu, pohodu ali teku. Ob načrtovanem ali naključnem obisku bo zagotovo navdušil izvrsten izbor ponudbe, ki vključuje tako najboljšo kavo Illy v njenih številnih različicah, čaje najstarejše čajne hiše v Evropi Dammann Fréres kot tudi sladice našega velemojstra slaščičarstva Karima Merdjadija iz Atelieja Karim in drugih priboljškov, ki poleg duše razveselijo tudi telo. Delovanje kavarne bodo v prihodnje dopolnile tudi številne kulturne, umetniške in aktualne pogovorne vsebine. Še posebej živahno bo v poletnem času.

Kavarna Ruska dača je od 1. junija 2020 odprta vsak dan; od ponedeljka do petka med 12. in 21. uro ter ob sobotah in nedeljah od 10.00 do 21.00. Do Ruske dače vozita mestna avtobusa št. 1b in št. 8. Zagotovljeno je brezplačno parkirišče.

Redni ogledi vile so sedaj možni po dogovoru za najavljene skupine do največ 8 oseb. Ko bodo omejitve dopuščale, pa bodo ogledi spet ob sobotah ob 11.00 in ob 12.00. Za informacije in rezervacije se obrnite na: vila@ruska-daca.si ali +386 68 646 148.