Ruska dača logo
 

Koncert Mance in Benjamina Izmajlova

Dva – že pred meseci razprodana – čudovita koncertna večera Ruska noč Mance in Benjamina Izmajlova, sta nas v petek 21.8.2020 in v soboto 22.8.2020 pod zvezdnatim nebom Ruske dače povezala z rusko glasbo od druge polovice 19. stoletja do sodobne ruske popevke 70-ih let prejšnjega stoletja.

Mančina brezhibna vokalna izvedba in Benjaminova popolno zveneča violina sta se zlila v čudovite, poznane in tudi manj poznane, a prelepe in izjemno čustvene pesmi. V romantičnem okolju Ruske dače so spodbudile tudi našo, najbolj zahodno slovansko dušo, da se je prepustila užitku napevov, ki nas povezujejo in bogatijo svetovno kulturo.

Oba umetnika, šolana v Londonu, v Parizu, na Dunaju in v Moskvi sta ambasadorja svetovne umetnosti, ki širi obzorja, prenaša ljubiteljem nova spoznanja, spodbuja kreativnost, predvsem pa povezuje ljudi in narode. Prav to sporočilo nosi tudi njun program Ruska noč, kakor ustvarjen za odrski nastop na Ruski dači.

Umetnost, pravita, je univerzalna, zato je njun program širok in pester, od klasične opere, do ljudskih napevov, narodne glasbe, popevk, muzikala, celo jazza. Pri svojem delu skušata biti čim bolj avtentična, zato Manca prepeva v kar 24 jezikih.

Poletja na Ruski dači še ni konec. Potegnili smo ga tja do oktobra ali morebiti celo dlje. Zato vabljeni, da še naprej zvesto sledite našemu koncertnemu in zabavnemu programu, ki ga v septembru dopolnjujemo tudi z gledališko – kulinarično avtorsko mojstrovino, Cesarsko večerjo.

Eva Boto je navdušila s svojim koncertom Pod zvezdami na Ruski dači.