Ruska dača logo
 

Luka Sešek na vročem odru Ruske dače

Eno najbolj vročih, novih koncertnih prizorišč tega poletja je Ruska dača – vila in posestvo na obrobju Ljubljane v Zg. Gameljnah. Deset odrskih nastopov smo že gostili, do konca poletne sezone načrtujemo še tri, že razprodane Kvatropirce, ognjevite Dinamitke 18. septembra in 2. oktobra Avsenike z intimno izvedbo. Vmes pa še Cesarsko večerjo 26. septembra.

Prav ta intimnost je Rusko dačo takoj postavila na odrski zemljevid osrednje Slovenije. Že junija smo prvi vstopili v koncept butičnih »open air« koncertov in tako do danes gostili že blizu 1000 obiskovalcev. Vsak koncert je zgodba zase, oblikovana prav za tisti večer, ki ji svojstven pečat pritisne umetnikov.

Septembrsko dogajanje na odru Ruske dače je odprl domačin Luka Sešek, doma le nekaj ovinkov stran.

Priznal je, da je nastop pred domačo publiko lepa, a stresna »reč«. Ni pa pozabil pesmi nameniti tudi prenovljeni Ruski dači, ki jo je kot pobalin začudeno gledal propadati.

Vznemirjenje koncertnega večera je bilo veliko, še posebej, ker je bil to njegov prvi nastop v Zg. Gameljnah in pred celotno, zelo številčno družino.

Je pa še enkrat več dokazal, da ni po naključju postal zmagovalec šova Znan obraz ima svoj glas, finalist šova Slovenija ima talent in vokalist v muzikalu Mamma Mia. Luka je odličen in čuten interpret, pri odrskem nastopu pa mu fantje in prijatelji skupine Proper dajejo vso potrebno podporo.

Mladostno razigran, čustven in prijetno raznolik avtorski in » cover« program – so rekli gostje na koncu, ko se jim kar ni šlo domov. Fotografiranje, podpisi zgoščenk, pogovor, druženja kar ni bilo konec.

Eva Boto je navdušila s svojim koncertom Pod zvezdami na Ruski dači.