Ruska dača logo
 

Predstavitev knjige Vdihni življenje s polnimi pljuči

Ne zgodi se vsak dan, da slovenski pevec ali pevka izda knjigo. Če že, je to knjiga spominov, dogodivščin in doživljajev, ki jih pestro umetniško življenje s potovanji, različnimi publikami in lokacijami prinaša glasbenikom.

Naša priznana mezzosopranistka Manca Izmajlova je s svojim knjižnim prvencem Vdihni življenje s polnimi pljuči stopila na povsem novo polje. Knjiga je namreč priročnik za dvig kakovosti življenja s pomočjo dihalnih vaj, ki jih je za svoje odlično pevsko izvajanje, kondicijo in dobro počutje pred pol stoletja razvila operna pevka in pedagoginja Aleksandra Strelnikova.

Manca dosledno sledi izvedbi teh vaj in opaža napredek v svoji glasovni kondiciji in vsesplošno boljše počutje. K poučnemu delu Manca dodaja še vrsto koristnih nasvetov in priporočil, tudi receptov, ki jim sicer sama sledi v življenju. Knjigo sta ji pomagala predstaviti soprog Benjamin Izmajlov, ki jo je oblikoval ter televizijska voditeljica Ana Tavčar Pirkovič, ki prav tako sledi dihalnim usmeritvah Mančine knjige.

Ruska dača pa se je s svojim čudovitim odrskim vrtom ob tej premierni predstavitvi knjige ponovno izkazala za prostor z izjemno plemenito kulturno dušo, z okoljem, ki spodbuja kreativnost, komunikacijo in dialog. Temu je pritrdila številčna publika z vseh koncev Slovenije, med katerimi sta gostitelja Aleš in Nataša Musar segla v roke tudi predsednici slovenskega Pen Ifigeniji Simonovič, ki je knjigo tudi lektorirala, ambasadorki branja dr. Manci Košir, uglednemu zdravniku dr. Marku Demšarju.

Vrsta za podpisovanje knjige je bila dolga, a družba zabavna, vreme pa čudovito poletno. Kot se za dan, ko smo dobili novo slovensko knjigo tudi spodobi.

Eva Boto je navdušila s svojim koncertom Pod zvezdami na Ruski dači.