Ruska dača logo
 

Ruska dača v časniku Delo

V današnji številki časopisa Delo je objavljen obsežen članek o obnovi Ruske dače.

V teh dneh potekajo še zadnja dela v notranjosti podeželske vile Ruska dača v Gameljnah. Glavni prostori bodo opremljeni in pripravljeni za ogled do 10.maja 2019. Tedaj bo pri vili Ruska dača potekala letošnja obeležitev dneva četrtne skupnosti Šmarna gora. Še posebaj nas veseli, da bodo prav naši sokrajani prvi obiskovalci Ruske dače. Zanje bo takrat potekal dan odprtih vrat.

Celovita prenova Ruske dače v tesnem sodelovanju z Zavodom za kulturno dediščino Slovenije poteka že dve leti. Za zaključkom prenove bo Ruska dača bo postala prostor za dogodke. Za majhne družbe do osmih gostov v posameznih prostorih vile, pa tudi za večje na vrtu in kasneje v parku. Mogoče bo najeti posamezen prostor za poslovno srečanje, pa morda za kosilo za dva v knjižnici Ruske dače …

Ob vikendih dobrodošli v kavarni in ob sobotah na rednih vodenih ogledih

Kavarna Ruska dača je do 23. julija odprta vsako soboto in nedeljo med 10.00 in 18.00. Prisrčno dobrodošli v okolju, kjer se objemajo zgodovina, kultura in kulinarika.
Vsako soboto ob 11.00 pa vas prijazno vabimo tudi na vodene oglede vile Ruska dača. Po predhodnem naročilu pa tudi po dogovoru.