Ruska dača logo
 

Cesarska večerja

Cesarska večerja

Kulinarično-gledališka predstava

 

Cesarska večerja je pripravljena v zelenem salonu vile za 8 oseb in v paviljonu ob vili na vnaprej razpisane datume za 16 oseb. Posebnim željam z veseljem prisluhnemo.

Premierna predstava je bila v soboto, 26. septembra 2020, ob 19.00. Cena Cesarske večerje v paviljonu za 20 oseb je 95 evrov na osebo, za 16 oseb 110 € na osebo. V zelenem salonu za zaključene družbe (do 8 oseb) je cena za skupino 1.200 evrov. Naročila, prijave in informacije: vila@ruska-daca.si ali prek telefona 068  68 646 148.

Cesarska večerja je edinstven kulinarično-gledališki dogodek z menijem, kot so ga postregli 2. decembra 1908 v ljubljanskem hotelu Union, obogaten s pravo gledališko predstavo v živo, avtorskim delom ekipe Ruska dača.

Veličasten banket je bil pripravljen v čast šestdesete obletnice vladanja »presvitlega« cesarja, njegovega veličanstva Franca Jožefa I. Jedlo se je iz pravega porcelana, s srebrnim priborom in tudi pri nas ne boste prikrajšani za to doživetje. Pilo se je peneče vino Vöslauer Goldeck, s katerim boste nazdravili tudi v Ruski dači.

Zgodovinski meni večerje s petimi hodi:

Juha z julienne zelenjavo
Donavski smuč z majonezo
Telečja krača s prilogo
Štajerski kopun s francosko solato in vloženim sadjem
Cesarski puding

Gostitelja večerje Franca Petriča, lastnika Ruske dače od 1907 do 1915, ki ji je ob prenovi dal podobo ruskih primestnih počitniških vil, upodablja gledališki, filmski in televizijski igralec Jernej Kuntner. Obljubljamo slastno, zabavno in poučno doživetje.

Skozi meni s petimi hodi boste tudi s pomočjo članov družine Petrič spoznali način življenja takratne premožne slovenske meščanske družine, se ob tem zabavali in marsikaj naučili. Čudovit sprehod skozi čas, kulinariko in teater.

Doživljajska zgodba, ki smo jo hudomušno poimenovali tudi »Večerja s petimi hodi in eno aretacijo«. Bi morali dodati še kaj? Vabljeni, da se prijavite in doživite večer, kot je bil pred več kot 100 leti.

Cena vključuje: 5-hodni meni v paviljonu Ruske dače s penino Vöslauer Goldeck in pivom Pilsner Urquel ter brezalkoholno pijačo, gledališka predstava, DDV.
Opomba: jedi lahko vsebujejo alergene. Menija ni možno spreminjati.

Doplačilo: pijača po osebnih naročilih

Cesarska večerja

Termini

Datum
Čas
Število mest