Ruska dača logo
 

Cesarska večerja- polfinalist Snovalca

Slovenska turistična organizacija razpisuje podelitev priznanja Snovalec, s katerim pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma. Za Snovalca bo letos zagotovljeno 10.000 evrov za vsakega od predvidoma treh projektov, ki bodo svoje ideje uresničili najpozneje do 1. 12. 2020.

Vsi tisti, ki so za uresničitev svojih turističnih zamisli iskali finančna sredstva in promocijsko podporo, so se lahko prijavili na poziv Snovalec. Sredstva bo strokovna komisija razdelila med tri prejemnike, ki bodo svoje projekte uresničili do 1. decembra letos ter s tem pomembno obogatili slovenski turistični prostor.

Cesarska večerja na Ruski dači je gledališko – kulinarični dogodek, v katerem se skozi večerjo s petimi hodi prepleta prava gledališka predstava. Gostitelj večerje, postavljene v leto 1915, je takratni lastnik vile Ruska dača Franc Petrič s svojo družino. Upodablja ga gledališki in filmski igralec Jernej Kuntner. Za cesarsko večerjo je obnovljen jedilnik svečanega banketa, ki so ga priredili 2. decembra 1908 v Ljubljani v čast 60-letnici vladanja cesarja Franca Jožefa.

Izmed 44 prijav na poziv Snovalec 2020 za najbolj inovativne turistične ideje je strokovna komisija izbrala devet polfinalistov. Ti se bodo komisiji letos zaradi izrednih razmer predstavili prek spleta v začetku aprila. Sledil bo izbor finalistov, ki bodo s Slovensko turistično organizacijo sklenili pogodbe o sodelovanju. Svoje ideje bodo finalisti morali uresničiti do konca leta. Izjemno ponosni smo, da se je med polfinaliste uvrstila Cesarska večerja na Ruski dači, projekt ki bo zaživel v letu 2020.

Inšpektorat RS za kulturo in medije je Rusko dačo uvrstil med tri vzorčne primere uspešne izvedbe ukrepov obnove nepremične kulturne dediščine.