Ruska dača logo
 

FAM na Ruski dači

Ruska dača je 3.septembra 2019 gostila Društvo poslovnih žensk – F. A. M. – Association of Female Managers. F.A.M združuje najbolj priznane in prodorne poslovne ženske v Sloveniji na vseh področjih delovanja. Društvo poslovnih žensk temelji na načelih in principih poslovnosti, prijateljstva, zaupnosti, medsebojni pomoči, lojalni konkurenci, lastni angažiranosti ter prisotnosti na srečanjih društva.

V lepem, sončnem popoldnevu smo članice društva ob prihodu najprej presenetili z nenavadnim aperitivom – hibiskusovim čajem pripravljenim na poseben način. Predsednica društva, dr. Nataša Pirc Musar je imela uvodni nagovor. Nato je besedo predala lastniku Ruske dače, dr. Alešu Musarju. Ta je na kratko predstavil danes popolnoma obnovljeni kulturni spomenik, ki tako zunaj kot znotraj, sije v prečudoviti podobi iz časa pred prvo svetovno vojno. Takrat jo je kupil in obnovil ljubljanski veletrgovec Franc Petrič. Zbrane dame je presenetil duh gospoda Franca Petriča, v katerega se je prelevil odlični Jernej Kuntner.

Odlični vodniki Ruske dače so članice društva FAM popeljali na zgodovinski sprehod skozi notranjost vile v kateri se skriva pravo bogastvo preteklosti in vpogled v življenje premožnih meščanov pred prvo svetovno vojno. Navdušili so jih z zgodbami, ki jih skrivajo skrbno izbrani kosi pohištva, slike, lestenci, vaze in vsi, tudi najmanjši detajli, ki tako ustvarjajo poseben ambient lepote, kulture in zgodovine.

Nato smo dame društva FAM pogostili s prav posebnimi kulinaričnimi užitki. Kot prve gostje Ruske dače so tako uživale ob kaviarju in šampanjcu Ruska dača. Dopoldne istega dne smo namreč predstavili prva dva butična izdelka Ruske dače, ki oba v svoji kategoriji v Sloveniji kot prva nosita slovensko blagovno znamko. Poleg tega je popoldne prijetno popestrila tudi mlada glasbena gostja iz Litije, Pevka Anuša Strle.

V petek, 31.05.2019, je bila Ruska dača predstavljena v oddaji Kultura na 1. programu RTV SLO.