Ruska dača logo
 

Gregorjevo in koncert za materinski dan na Ruski dači

12. marca je Gregorjevo. Po julijanskem koledarju se je godovni dan sv. Gregorja slavil na prvi pomladni dan, ko je svetli del dneva postal daljši. Takrat naj bi čevljarji, kovači in drugi rokodelci, predvsem na Gorenjskem, prenehali delati ob umetni svetlobi. Po ljudskem izročilu se na ta dan ‘ptički ženijo’, zato je praznik povezan tudi z zaljubljenci. Danes vam zato želimo še posebej veliko ljubezni in veselja.

Letošnje Gregorjevo smo na Ruski dači pričakali z veliko razlogi za praznovanje. Zaključujemo namreč izvedbo paviljona, ki bo služil kot kavarna in prostor za manjše koncerte in prireditve. Hkrati se po vseh zimskih omejitvah tudi koronski ukrepi sproščajo do te mere, da letošnji koncertni načrti postajajo realnost.

Gregorjevo pa letos slavimo tudi kot pozdrav prvemu pomladnemu koncertu, ki bo na materinski dan, 25. marca, ob 19.00.

In koga drugega bi povabili, kot nekoga, ki bo na ta dan dal vse od sebe?  Samuela Lucasa, s koncertnim nastopom Sebe dajem. Povabite svoje mame in žene in jih razveselite na njihov praznik. Zaslužijo si to!

Vstopnice Eventim ali na Ruski dači po telefonu 068 646 148  ali preko e-maila: info@ruska-daca.si

Gregorjevo 2022
Vila Ruska dača v Zg. Gameljnah ima od leta 2011 status kulturnega spomenika. Kot se za praznični dan slovenske kulture spodobi, so bila naša vrata 8. februarja odprta za zgodovine vedoželjne obiskovalce.