Ruska dača logo
 

Irina Gushchina in večer ruske romance ter šansonov

Pevka, učiteljica solo petja in vodja mednarodne vokalne skupine Ruski talisman Irina Gushchina je v petek, 18. septembra, obogatila koncertno vzdušje ruske dače z izjemno lepim, čutnim večerom ruskih romanc in najlepših ruskih šansonov.

S pevkami skupine Ruski talisman, ki jo Irina tudi vodi in deluje v okviru Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani, so nam pripravile pristen večer ruskih napevov.

Niso pa pozabile na to, da Slovenci izjemno radi slišimo naše domače pesmi v izvedbi tujih umetnikov.

Tako smo slišali kar nekaj naših narodnih in ponarodelih pesmi, od tistih, ki jih je večkrat slišati po Gorenjski, pa do tistih, ki božajo prekmurske ravnice.

Irina Gushchina in večer ruske romance ter šansonov

Na najlepši način smo se prepričali, da pevke povezuje iskrena ljubezen do melodičnih in lepih pesmi, ki s toplino in radostjo povezujejo ljudi – tudi slovanske duše. In Ruska dača je kulturni prostor za prav takšne dogodke.

Irina Gushchina in večer ruske romance ter šansonov
Vznemirjenje koncertnega večera je bilo veliko, še posebej, ker je bil to Lukov prvi nastop v Zg. Gameljnah in pred celotno, zelo številčno družino.

Ob vikendih dobrodošli v kavarni in ob sobotah na rednih vodenih ogledih

Kavarna Ruska dača je do 23. julija odprta vsako soboto in nedeljo med 10.00 in 18.00. Prisrčno dobrodošli v okolju, kjer se objemajo zgodovina, kultura in kulinarika.
Vsako soboto ob 11.00 pa vas prijazno vabimo tudi na vodene oglede vile Ruska dača. Po predhodnem naročilu pa tudi po dogovoru.