Ruska dača logo
 

Franc Petrič na televiziji

Francu Petriču, posestniku iz Gameljn pri Ljubljani, ljubljanskemu veletrgovcu in pivovarskemu zastopniku, je uspelo nemogoče! Pojavil se je na televiziji desetletja po tem, ko je bil leta 1915 med prvo svetovno vojno ustreljen v Ljubljani kot italijanski vohun.

V četrtek, 18. 4. 2018, se je prav gosposko odet v frak in z belimi rokavicami, prvič predstavil tudi udeležencem konference o pravu zasebnosti in svobode izražanja na Bledu. Dogodek so zabeležile tudi televizijske kamere in tako se je naslednji večer predstavil širši javnosti v oddaji POP-In na POP TV. Povedal je, da prihaja iz daljnega leta 1908 in da ga to prehitro živjenje 21. stoletja bega. Pripeljal se je s svojo edinstveno, kraljevsko limuzino Rolls Royce Phantom VI. Natrosil je še zgodbe iz svoje pestre preteklosti in vse povabil, naj se mu kdaj pridužijo tudi na kakšnem posebnem dogodku v njegovi vili Ruska dača v Zgornjih Gameljnah.

V vlogi Franca Petriča, zgodovinsko resnične osebe, ki je bil lastnik vile Ruska dača med leti 1907 in 1915, se je prvič predstavil znani slovenski igralec Jernej Kuntner. Vila Ruska dača je danes kulturni spomenik, ki bo prav kmalu odprl svoja vrata. Tam bo mogoče gospoda Franca Petriča večkrat srečati, z njim poklepetati in seveda tudi kaj dobrega pojesti.

Franca Petriča, zgodovinsko resnično osebo iz Zgornjih Gameljn čudovito in pristno pooseblja nihče drug - kot Jernej Kuntner.