Ruska dača logo
 

Monokomedija Jerneja Kuntnerja

Smeha polna Ruska dača

Jernej Kuntner nas je v svoji monokomediji »Roka tako, roka tako« navdušil s prikazom svojih odmevnih televizijskih in radijskih vlog, ki so zaznamovale njegovo kariero. Ponudil nam je tudi košček poezije, s čemer se je priklonil tudi tej zvrsti igralskega odraščanja. V dobri uri se je preobrazil v pet likov; iz Franca Petriča, lastnika Ruske dače v letih 1907–1915, prek patra Križmana, ki nam je prebiral Menartove srednjeveške balade.

Vse do Franca Mercatorija iz »slovenske« vasice Corleone na Siciliji, v Pšemeka Kovača iz serije Pravi biznis in na koncu še v Valentinčiča iz Butnskale. Ob doživetem igranju te kultne radijske serije pa je mimogrede skočil še v vloge prve slovenske generalice Fanči, Profesorja in Marjana, s čemer je dodal piko na i k širini njegove igralske pahljače. Da hudomušne interpretacije aktualnega ljubljanskega župana sploh ne omenjamo.

Večer na Ruski dači je bil prepoln smeha. Poletje na Ruski dači, bogato s koncerti Pod zvezdami in dogodki Pod milim nebom že ta petek, 17. julija 2020, nadaljuje duhoviti stand-up komik Gašper Bergant, nato pa nas bo v soboto, 25.julija 2020, z angelskim glasom navduševala glasbena dama, Nuška Drašček. Vabljeni na najlepše trenutke pod zvezdno nebo Ruske dače.

Večerja štirih tekmovalk letošnjega resničnostnega šova MasterChef, ki so se združile pod znamko AfterChef, je bila pravi gurmanski vrtiljak doživetij na Ruski dači.