Ruska dača logo
 

Steletovo priznanje za Rusko dačo

Prvič odkar Slovensko društvo konservatorjev podeljuje Steletovo priznanje, je to šlo to v roke investitorju. Dr. Aleš Musar z našo interno ekipo strokovnjakinj in strokovnjakov, z odlično konservatorko Damjano Pediček Terseglav in restavratorjem Jožefom Drešarjem iz podjetja GNOM, ki je izvajalo dela, priznanje prejema celovito prenovo vile Ruska dača v Zg. Gameljnah.

Po oceni komisije Društva slovenskih konservatorjev smo vzorno rešili večplastno problematiko nekdaj zapuščenega in zanemarjenega objekta.

Priznanje je izjemno dragoceno potrdilo, da je vredno biti skrben, dosleden, natančen. Da je potrebno imeti vizijo in cilje. Da bistvo obnove ni samo obnova sama, temveč tudi to, koliko življenja lahko vdahneš v kulturni spomenik.

Naša Ruska dače živi, se veseli vsakogar od vas, pa naj bo to v kavarni, na vodenem ogledu, na koncertu ali drugem odrskem nastopu. Hvala tudi vam za čestitke in zahvale. Pri nas je živahno zaradi vas!

Vznemirjenje koncertnega večera je bilo veliko, še posebej, ker je bil to Lukov prvi nastop v Zg. Gameljnah in pred celotno, zelo številčno družino.