Ruska dača logo
 

S kraljevsko limuzino Rolls Royce Phanthom VI do nepozabnega doživetja

Posebni dnevi v našem življenju si zaslužijo posebna doživetja. Takšna, ki ostanejo za vedno. Ker so edinstvena, zgodijo se redko, sežejo globoko, ostajajo v srcu in v mislih. In tudi na fotografijah. Ker so posebni dnevi razlog za resnične, pristne in nepozabne zgodbe.

Za organizacijo takšnega dne je običajno treba veliko družinskega ali prijateljskega usklajevanja, kreativnosti, poznavanja možnosti in priložnosti na trgu. Vse to pogosto spremlja nervoza, časovna stiska, odvisnost od vremena, pritiski na organizatorja pa so lahko razlog tudi za kakšen družinski ali prijateljski prepir. Izziv je tudi ohranjanje skrivnosti, da presenečenje za obdarovanca ali obdarovanko prehitro ne skoči iz »škatle«.

Odrešitev za vse te stiske je oddaljena le en telefonski klic. Najdete jo pri nas na Ruski dači.

A lepo po vrsti.

Posebnih dni v našem življenju je lahko kar nekaj. Le spomniti se moramo nanje, jim želeti dati poseben pomen, jih čutiti in polno doživeti.

To so najprej rojstni dnevi. Ne le okrogli, lahko imajo povsem običajno številko, a v letu, ki je  posebno. To so obletnice porok naših staršev, starih staršev ali pa kar naše lastne. Uspešno opravljena matura našega otroka, vnuka, diploma, magisterij, doktorat, prejeta medalja v športu, nagrada v umetnosti, znanosti. Posebni dnevi so lahko tudi srečanje s pravimi, redkimi prijatelji za igro taroka ali pa srečanje prijateljic, ki so se iskale od srednje šole naprej.

Kaj pravite na doživetje vožnje z vozilom, ki jih je bilo narejenih le 374 na svetu? Bi bilo lahko to tudi nepozabno doživetje?
Oklevate?

Bi vas prepričali, če zraven dodamo še to, da je to redko vozilo narejeno ročno, da so ga zato izdelovali kar dve leti, da ima luksuzno notranjo opremo.

In še to, da je bilo v lasti angleške princese Alexandre Kentske, sestrične Elizabete II, zato gre za simbol angleškega razkošnega kraljevskega avtomobilizma, za znamko Rolls Royce.

Pa še prav poseben podatek za moške: da gre za izjemen model Phanthom VI. Vozilo je dolgo 6 metrov, visoko 180 cm in z motorjem, ki ga poganja dovolj konjev, kot namesto točnega števila radi pravijo pri proizvajalcu.

Vožnja z njim bo res pravi užitek. Voznik vas bo varno popeljal od vašega doma do izbranega cilja in nazaj. Da si boste laže predstavljali možnosti, vam ponujamo le eno o številnih zgodb, ki smo jih zasnovali v izjemno zadovoljstvo potnikov.

Pot z limuzino iz Ljubljane s pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe je slikovita in sproščujoča. Med vožnjo boste izvedeli imenitno zgodbo zgodovine limuzine in njenih kronanih glav ter vasic, mimo katerih vas popeljemo. Na primer do gradu Strmol, kjer si boste lahko privoščili krasno pogostitev s penino ob ribniku grajske kavarne. Primerno ohlajenega boste dobili postreženega v pravih kozarcih in ob nazdravljanju udobno sedli na čudežno hitro ponujen udoben stol z mizico. Nato pa z voznikom in sopotniki nadaljevali pot proti Ruski dači v Zgornje Gameljne.

Ta, po arhitekturi neslovensko zasnovana vila, je prav zaradi tega dejstva kulturni spomenik, nagrajena s Steletovim priznanjem za vzorno ohranjanje naše kulturne dediščine. Ogled čudovite primestne počitniške hiše – dače − ki je ohranjena v leto 1908, je doživetje, ki mu pri nas ni enakega.

Ko vstopite vanjo, se vam zdi, da so takratni lastniki, Franc Petrič, soproga Marija in štirje otroci, odšli le na kratek sprehod in da se vrnejo vsak hip. Na mizi zelenega salona jih že čaka pogrinjek za kosilo, krožniki in jedilni pribor, Marija je poskrbela za rože, gramofon izpred 1. svetovne vojne bo vsak hip zavrtel vinilno ploščo in zaslišala se bo čudovita glasba. Spalnica je skrbno pripravljena na večerni počitek, medtem ko je spodaj v modrem salonu vse pripravljeno za popoldanski čaj, na katerem bo Marija gostila svoje prijateljice. Gospodar Franc se bo medtem s prijateljem v knjižnici in ob kozarčku močnega pogovoril o aktualnih političnih in gospodarskih temah v državi.

Po ogledu si lahko v kavarni Ruske dače privoščite božanske sladice najbolj znanega slovenskega mojstra slaščičarstva, ki vas ne bodo pustile brezbrižne. V to smo trdno prepričani.

Vožnja proti domu poteka v miru in udobju, na obrazu imate nasmeh, počutite se napolnjeni z energijo, bogati z novimi znanji in izkušnjami. Prava zgodba, ki jo boste pripovedovali družini, prijateljem, sošolcem, sosedom. Vsakomur!

Vožnja in doživetje s kraljevsko limuzino se obračuna po urah, zato je primerna za vse, ki živijo v osrednji Sloveniji.

Vila Ruska dača vas vrne v obdobje ljubljanske elegance in v čas, ko je bila od leta 1908 do 1915 v lasti premožne meščanske družine Petrič.